Бързи домашни бонбони

>> петък, 25 февруари 2011 г.

Днес имам да черпя, най-после се сдобих с фотографско осветление и сега вече нямам оправдание да не заснемам голяма част от солените неща, които приготвям.
Нали не си помислихте, че се храним само с торти и сладки неща?:)
Досега нямах възможност да ги снимам, тъй като този тип ястия са ми готови за вечерта, а без дневна светлина е невъзможно да направя прилични снимки, и поради тази причина пропуснах да публикувам доста солени рецепти.
Но това вече няма да е така.
И тъй като за нова придобивка се черпи, черпя ви с тези бързи и лесни домашни бонбонки.
Всеки ги знае, но пък няма лошо да ви  ги припомня.
Надявам се всички майстори на обектива да проявят разбиране към първите ми опити с осветлението и да не ме съдят строго.:)
А и от една снимка по-долу, ще видите, че снимането при мен не е от най-лесните действия, заради неизменното присъствие на едни големи, големи досадници.

Бързи домашни бонбони




Продукти:

1 пакет кръгли чаени бисквити
1/2 пакетче меко краве масло
по-малко от 1/2 консерва подсладено кондензирано мляко (моето го бях варила предварително до получаване на карамелено гъсто мляко)
около 3 шепи орехи

за овалване:
орехи
кокосови стърготини
шоколадови пръчици

Смелете бисквитите в блендер, после направете същото и с орехите. 
Смесете ги и добавете маслото. Aко нямате сварено и карамелизирано кондензирано мляко не се притеснявайте, и без варено може, използвайте стандартно. 
И ако покрай вас няма една орда натрапници и досадници, можете да продължите с рецептата.:)


Прибавете малко от кондензираното мляко и започнете да месите тесто, добавяйте малко по малко отново от кондензираното мляко и така до получаване на желаната от вас мекота на тестото.
Оставете го на хладно да се охлади леко, за да се работи лесно с него и оформете бонбони във формата на топченца.
Оваляйте ги в продукти по избор.


10 коментара:

Ptirinha 25 февруари 2011 г., 23:53  

В руските магазини Березка има варено кондензирано карамелово мляко Сгущенка.., няколко пъти съм правила подобни бонбони.. с него, но пък не съм пробвала да си варя сама конд.мляко.., дали ще е същото :)
Някой ако е опитвал готово и такова, варено у дома да сподели ;), също ако може и да сподели за вкуса на Dulce de leche :-p

Lulu 26 февруари 2011 г., 1:57  

Рони, честито ти осветление! Много ще се радвам да видя и солените ти ястия:
1 това, което си показвала до момента в това отношение е страшно вкусно и интересно
2 освен че качих 1 кг ще хвана захарен диабет покрай твоя блог и сладките ти изкушения, ако не преминеш малко на друга тематика:)))
Бонбонките са страхтони, благодаря за почерпката! Правя подобни и народа много ги обича:)

Ginger Cookies 26 февруари 2011 г., 4:03  

Благодаря, Лулу, а ако някой ден имаш време, не забравяй, че имаш покана да гостуваш при мен, може да удариш едно рамо с нещо солено.:))

Ptirinha, със сгущенка ще се получат добре бонбонките, аз съм си купувала много пъти и нея, в блога имам и рецепти със сгущенка, както и статия, посветена именно на сгущенката. Домашно вареното кондензирано мляко си променя гъстотата, в зависимост от това, колко часа ще го вариш.
А дулче де лече има в много варианти, всеки производител го е пресъздал по своята индивидуална рецепта. Опитвала съм френско-много вкусно, с малко по-рядка онсистенция, в магазина ми има италианско-много е гъсто, плътно, може да се шприцова даже, обожавам го.

Мариета 26 февруари 2011 г., 4:54  

Рони, бонбоните са страхотни, но май се изкушавам повече да нападна помощниците ти...обожавам котки, а твоите пухкавелки са невероятно красиви! Близнаха ли си сладичко, моите навремето много обичах бонбони и сладолед.

Ginger Cookies 26 февруари 2011 г., 5:11  

Ети, много се караме с това сладкото, постоянно ми нападат десертите и едва успявам да пусна апарата, за да ги спра да не ядат.:)
Благодаря ти:))

di_ani 26 февруари 2011 г., 9:21  

Вероника,
честита придобивка!
Аз и досега се възхищавах на прекрасните снимки и вкусотии, мога да си представя какво ме очаква...
Чудесни са новите ти предложения,
желая ти вдъхновение и много уловени кулинарни моменти. Поздрави, Диана

traiana 26 февруари 2011 г., 10:30  

Честита придобивка, вземам си веднага бонбонка!

pep-4o 26 февруари 2011 г., 11:14  

Очаквам с нетърпение солените предложения :) Съдейки от досегашните, предвкусвам много приятни изненади!
Честита ти нова придобивка, Рони, със здраве да я ползваш!

Поздрави и хубава неделя на теб :)

Живка 26 февруари 2011 г., 15:35  

Честита придобивка-със здраве да си я ползваш,Рони!А за солените ти ястия изобщо и не се съмнявам .Те ще са толкова красиви и вкусни ,колкото и сладките неща.Не мога да не те посетя по няколко пъти на ден....Страхотна си!!!

vesela 28 февруари 2011 г., 3:20  

Честита придобивка, Рони!
Ще чакам с интерес и солените ти предложения.
Големи сладури са ти тези котаци.

Публикуване на коментар

Back to TOP