Ягодов кекс с маскарпоне

>> неделя, 20 февруари 2011 г.

Ако искате да приготвите нещо сладко, а не ви се стои твърде дълго в кухнята, мисля, че този кекс е едно подходящо предложение точно за вас.
Ако не разполагате с маскарпоне, можете да си приготвите белтъчна смес за целувки, да покриете кекса с нея и да запечете за малко във фурната.
Друго предложение, заместител на крема с маскарпоне- сладкарска сметана, смесена с крема сирене и пудра захар на вкус.
Липсата на пресни ягоди също не трябва да е причина да ви откаже от рецептата, едно хубаво сладко с цели ягоди, също ще ви свърши хубава работа.
Кексът е много лесен за приготвяне, ароматен и много вкусен.


Ягодов кекс с маскарпоне





Продукти:

5 средни яйца
2  1/4  чаена чаша бяло брашно
200 грама меко краве масло
2  чаени чаши захар
1/2  чаена чаша прясно мляко
1 равна чаена лъжичка бакпулвер
ягодова есенция
розова сладкарска боя

за крема:
500 грама маспарпоне
150 грама крема сирене "Филаделфия"
пудра захар на вкус


ягодов конфитюр
пресни ягоди, покрити със захар и престояли поне час в хладилник



Включете фурната на 170 градуса да загрява.
Разбийте мекото масло със захарта на пухкав крем. 

Започнете да прибавяте едно по едно яйцата и продължавайте да разбивате.
После добавете и млякото, есенцията и боята.
Смесете брашното и бакпулвера и отново с миксера започнете с разбиване да смесвате постепенно с другите продукти.
Изсипете готовата смес в намаслена и набрашнена форма за кекс.
Изпечете кекса до готовност в предварително загрятата фурна.
Не препичайте много кекса, трябва да е пухкав, мек.
Обърнете го върху поднос и го оставете да изстине.


Разрежете го на 2 части напречно.
Смесете всички продукти за крема много добре.
Направете крема толкова сладък, колкото отговаря на вашия вкус.
Намажете долната половина на кекса с ягодов конфотюр, сложете пресни ягоди.
После с лъжица започнете да сипвате крем върху тях и разпределяйте върху ягодите. 
Не се стремете да го размажете идеално гладко.
Поставете горната половина на кекса отгоре и започнете да покривате целия кекс с останалия крем.
Декорирайте по ваш избор.
Съхранявайте кекса на хладно място.






И още едно сромно присъствие на блога ми, този път на страниците на списание "Блясък".





12 коментара:

Мариета 20 февруари 2011 г., 7:42  

Рони, прекрасно предложение за кекс, а снимките ти както винаги са невероятно красиви!

И поздравления за поредната медийна изява!

Angellove's Cooking 20 февруари 2011 г., 8:35  

Божествен кекс - Фантастично съчетание на вкусове!!! И съм буквално :) влюбена в начина, покйто си го декорирала!! А снимките - прекрасни, както винаги!!

Поздравления и от мен и за медийната изява!

Еoc 20 февруари 2011 г., 9:51  

Страхотен сладкиш, Ронка :) И красив :)
Поздравления и за медийната изява :)

traiana 20 февруари 2011 г., 11:18  

невероятен кекс, декорацията особено. Поздравления!

fedora 20 февруари 2011 г., 22:38  

К'во е туй чудо, бре, Рони :))
Прекрасно, наистина прекрасно с тия розички отгоре :)

Tina,  21 февруари 2011 г., 0:56  

Mnogo originalna dekoraciq, a krem4eto izglejda bojestveno!

Vesselina 21 февруари 2011 г., 1:09  

Честито, и прекрасна публикация както обикновен но! Лека и спокойна седмица!

vesela 21 февруари 2011 г., 2:00  

Рони, страШотни розички - как пък ги издокароса таквиз???
И кексчето изглежда вкусно, та вкусно!

Lulu 21 февруари 2011 г., 4:01  

Рони, остави ме безсловестна бе жена! Първо сама по себе си рецепта е страхотна! Второ - тези снимки те грабват веднага! И разбира се не на последно място - поздравления за статията! Страшна си във всяко едно отношение!

Живка 21 февруари 2011 г., 8:07  

Прекрасно изпълнение-както винаги.А розичките са уникални....Рони,много ти се радвам за това което правиш...

Тея, 32 г.,  22 февруари 2011 г., 12:33  

На това му се казва Красота и Изящество :)) страхотия...

Ани 23 февруари 2011 г., 11:47  

Рони рецептата за кекс с ягоди е страхотна и много идейна. Снимките са един път, а твоите снимки са прекрасни:)

Публикуване на коментар

Back to TOP