сряда, 28 април 2010 г.

Пълнени чушки с яйца, сирене и копър

Детство мое, реално и вълшебно ... 
Най-хубавите години на един човек, но уви, оценяваме ги чак след като ги изгубим....
Както и всичко останало в този живот!
Не ви казвам това,  за да ви натъжа,  а за да ви въведа в следващата ми рецепта. 
И по - точно,  да ви въведа в нейния произход.  :))
Сигурна съм, че няма човек,  който поне веднъж  в детството си,  бягайки след топката,  да не държал в ръката си сочна, прясна, сурова чушка,  пълна със сирене. :)
Е, това не е рецепта за точно такива чушки, но нейното съществуване е именно от онова време... онова прекрасното време, което никога няма да се върне ...
Но пък аромата на пълнените със сиренце и яйца чушки е незабравим и може,  макар и за малко,  да те накара да се почувстваш ,  както тогава ...
Опитайте, може и да проработи магията! :))



Пълнени чушки с яйца, сирене, домати и копър

Моята рецепта не е точно класическата, сложила съм и щипка
фантазия. :))

Продукти:

6  големи зелени чушки

За  плънката :  


3  яйца
200 грама сирене  ( по възможност го обезсолете преди това )
1  голям,  пресен,  обелен и ситно нарязан домат  ( само месестата част, без семките)  
2  с.л.  брашно  и още малко брашно за " запечатване " на отворите на чушките
пресен ситно нарязан копър
зехтин








Чушките се почистват и измиват. 
От останалите продукти се приготвя плънката и се пълнят чушките ( в плънката се слага и малко зехтин )  . 
Отворът на всяка чушка се " запечатва " с малко брашно.  
Подреждат се в тавичка,  поливат се леко със зехтин,  налива се и съвсем малко вода на дъното на тавата и се пекат до готовност  ( аз пекох на 210 градуса ) .

Започна ли вече да ви ухае на старата къща на село... :)))



1 коментар:

  1. Да си призная чесно, до сега не съм яла такива чушки, но пък обожавам зелените чушки през летния сезон и смятам да ги пробвам:)

    ОтговорИзтриване