Най-хубавите години на един човек, но уви, оценяваме ги чак след като ги изгубим....
Както и всичко останало в този живот!
Не ви казвам това, за да ви натъжа, а за да ви въведа в следващата ми рецепта.
И по - точно, да ви въведа в нейния произход. :))
Сигурна съм, че няма човек, който поне веднъж в детството си, бягайки след топката, да не държал в ръката си сочна, прясна, сурова чушка, пълна със сирене. :)
Е, това не е рецепта за точно такива чушки, но нейното съществуване е именно от онова време... онова прекрасното време, което никога няма да се върне ...
Но пък аромата на пълнените със сиренце и яйца чушки е незабравим и може, макар и за малко, да те накара да се почувстваш , както тогава ...
Опитайте, може и да проработи магията! :))
Пълнени чушки с яйца, сирене, домати и копър
Моята рецепта не е точно класическата, сложила съм и щипка
фантазия. :))
Продукти:
6 големи зелени чушки
За плънката :
3 яйца
200 грама сирене ( по възможност го обезсолете преди това )
1 голям, пресен, обелен и ситно нарязан домат ( само месестата част, без семките)
2 с.л. брашно и още малко брашно за " запечатване " на отворите на чушките
пресен ситно нарязан копър
зехтин
От останалите продукти се приготвя плънката и се пълнят чушките ( в плънката се слага и малко зехтин ) .
Отворът на всяка чушка се " запечатва " с малко брашно.
Подреждат се в тавичка, поливат се леко със зехтин, налива се и съвсем малко вода на дъното на тавата и се пекат до готовност ( аз пекох на 210 градуса ) .
Започна ли вече да ви ухае на старата къща на село... :)))
Да си призная чесно, до сега не съм яла такива чушки, но пък обожавам зелените чушки през летния сезон и смятам да ги пробвам:)
ОтговорИзтриване