И тъй като слънцето днес ме е заредило страшно много с енергия, редом с останалите ястия, които приготвих , си казах, че без супа няма да мина .
Каква да бъде обаче супата ... хм , иска ли питане , любимата ми крем супа от сладки картофи и моркови . :))
Да ви кажа честно, голяма занимавка е тази супа, не е просто да сложиш продуктите да къкрят на котлона .
Но пък резултата си заслужава !
Толкова е вкусна, че честно казано незнам дали изобщо ще стигна до вратните карета , които също приготвих днес .
Абе, да не се заричам, че и тях си ги бива ! :))
Шегата настрани , но чувствате ли нервите си здрави и сте готови да изгубите около час и половина само за приготвянето на супа, опитайте смело .
Струва си ! :))
Крем супа от моркови и сладки картофи с джинджифил и сметана
Продукти :
4 сладки картофа
8 моркова
1 чаена чаша прясно мляко
300 грама вода
1 глава кромид лук
2 стръка прясна целина
2 стръка пресен копър
краве масло
черен пипер
2 щипки джинджифил
лимонов сок
1 / 4 ч . л . горчица
1 малка кофичка заквасена сметана
1 пилешки бульон
В тавичка нареждате обелените и срязаните на 2 половинки картофи , слагаме и целите моркови , върху тях слагаме краве масло и ги пъхаме във фурната да се изпекат до омекване . Ва началото може да сложите фолио , но после трябва да ги запечете задължително .
Това всъщност е най- интересното в рецептата - че основните зеленчуци не са варени, а печени . Изпечените в краве масло зеленчуци придават невероятно екзотичен вкус на супата .
През това време в тенджерката , която сте си определили за приготвяне на супата , слагате краве масло, малко по - голямо от кибритена кутия . Разтопявате го и слагате нарязания на едно кромид лук да се задушава . След като лука стане мекичък , добавяте водата , бульона и зелените подправки .
Кипвате ги леко и намаляте котлона на много ниска степен .
После добавяте останалите компоненти от рецептата (без сметаната ) , разбърквате много добре и махате от котлона .
Докато всичко още е много топло, слагате и сметаната и разбърквате до пълното и смесване с останалите продукти .
Сега да обърнем внимание обаче на главните виновници за тази супа - картофите и морковите .
Те вече са изпечени и чакат да отидат там , където им е мястото - в тенджерката . ))
За да не си счупите пасатора , ви съветвам първо да ги намачкате с вилица или с каквото решите ( само не с крака :)) , и чак тогава да ги прибавите към другата смес .
След като свършите тази щадяща пасатора ви дейност , смело ги изсипете в тенджерата и разбийте всичко много, ама много добре .
Дотук добре , сега идва най - интересната част - изяждането на супата . :)
Но какво е тази супа без едни прясно изпечени , дъхави , ръжени хлебчета , нали ?
Сега ще ви кажа как да си ги приготвите !
Много е лесно ! Рецептата е в блога .
Това ми е любимата супичка! Много вкусно изглежда и чак ми се прияде като я видях на снимките:)
ОтговорИзтриванеСупер е!
ОтговорИзтриванеИзглежда чудесно... ама сложих много лимон ми се струва... мога ли някак да намаля киселият вкус :(
ОтговорИзтриванеБлагодаря предварително :)))))
Освен набързо да свариш още картофи и моркови и да увеличиш и количеството на млякото и водата, наистина не знам какво да те посъветвам. Прекаляването с лимона няма как да се коригира само с някаква подправка, за съжаление.
ОтговорИзтриване