Спаначено руло

>> петък, 23 декември 2011 г.




Много съм несериозна напоследък, но това не е поради каприз, а поради липса на време.
Занимавам се с разни неща, за които живот и здраве, догодина ще разберете.
А пък вчера такова приготвяне за Коледа направих, че още ме боли гърба.
Днес пак продължавам.
Дано успея да снимам поне една част от нещата, за да ви ги покажа.
Сега ви предлагам едно лесно и вкусно спаначено руло, което можете да сервирате като предястие, например.
Аз го направих с пушена сьомга, но консумиращите други меса могат да заместят с бекон или шунка.
До скоро, че ме чака торта да я приготвям за Коледа.:)


Спаначено руло






Продукти:


за блата:
400 грама пресен спанак
3 яйца
2 супени лъжици брашно
1-2 скилидки счукан чесън
сол
черен пипер

за плънката:
150 грама пушена сьомга
около 200 грама крема сирене "Филаделфия"
3-4 супени лъжици хайвер





Потопете изчистения спанак във вряла вода за минута, колкото да омекне леко.
Не го варете, за да си остане свеж и зелен.
Изцедете го от водата и го оставете да изсъхне.
В купа го пасирайте с останалите продукти без яйцата.
Тях ги разбийте в отделна купа и ги прибавете към спаначената смес.
Разбъркайте добре и изсипете в предварително подготвена с  хартия за печене правоъгълна тава.
Изпечете блата в задължително предварително загрята на 180 градуса фурна.
Нужни са около 10 минути.
Изчакайте блата да изстине малко, но както се прави и при всички останали рула, независимо дали са сладки или солени, блата се навива с кърпа още, докато е топъл.
Иначе се начупва.
Навийте го и го оставете да изстине вече напълно.
След като изстине блатът, развийте го леко, махнете кърпата и намажете със сиренето и хайвера (смесени предварително).
Подредете по дължина и сьомгата и навийте.
Аз го оставих в хладилник за малко и после го нарязах.
Както ви казах и по-горе, можете да експериментирате с плънката.
Може да сложите руска салата или в колбас, а в крема сиренето да прибавите майонеза, краве сирене и кисело мляко, въпрос на вкус.


7 коментара:

Mарияна 23 декември 2011 г., 4:13  

Рони, прекрасно предложение, много ми допада!
Пожелавам ти весели празници от сърце!

Ева Тонева 23 декември 2011 г., 5:18  

Знам, че рулото е много вкусно, но с добавката на пушена сьомга със сигурност е станали още по-вкусно и изискано, Рони!
Незабравими празници за теб и любимите ти хора желая от сърце и с нетърпение очаквам коледната ти торта. Прегръдки! :)

Анонимен,  23 декември 2011 г., 6:23  

Рони, идеята ти е страхотна! Тъй като вкъщи много обичаме сьомга, непременно ще се приготви! Весели празници и от мен!

Александра

Candy 23 декември 2011 г., 8:39  

Много изискано предястие, Рони, поднесено със финес и стил! С нетърпение очаквам Коледните публикации:)! Когато имаш време - тогава! Много ти благодаря за прекрасните постове, снимки и настроение! Весели празници!

Живка 23 декември 2011 г., 8:59  

Рони,много красиво руло се е получило.Без съмнение и вкусно.Приятни приготовления и не се преуморявай....
Весели и усмихнати празнични дни!

fedora 24 декември 2011 г., 10:10  

Рони, весели празници и много успехи през идната година! Бъди здрава и все така изпълнена с идеи :)

Gufi 25 юни 2013 г., 10:08  

Здравей Рони,това руло се получи невероятно вкусно и бързо и е един от много редките случаи,в които ям риба/месо..Останахме супер доволни :)Много добре се получиха и зеленчуковите кюфтенца с картофи и тиквички.Ето тук имам и малко снимки от приготвянето им,ако искаш да ги видиш http://azgufito.snimka.bg/daily/v-kuhnyata.760835 Суровият ти крем с банани ,кашу и годжи бери е прекрасен,а днес направих и суровият ти шоколад.Не очаквах,че ще се получат нещата от първия път,но точно така стана :)БЛАГОДАРЯ ТИ

Публикуване на коментар

Back to TOP