Бисквитената торта може да бъде и по-различна, не е казано, че в нея могат да участват само нишестето и бисквитите.
А именно с нишесте вкъщи никак не се харесва и затова се опитвам винаги да разнообразявам толкова обичаната от мнозина популярна торта.
Домакините я харесват не само, заради вкуса, а и защото не отнема почти никакво време за приготвяне.
Само че, аз не отчитам това като основно правило в моята кухня, не се ли позавъртя малко повече, не се ли вложи старание и повече внимание, някак не се получава както ми се иска.
Преди време ви показах една друга версия на бисквитена торта, днес искам да ви предложа друга.
Дали ще опитате и нея, оставям на вашата преценка.:)
Двуцветна бисквитена торта
Продукти:
2 1/2 пакета бисквити Petit Beurre
прясно мляко за напояване
за шоколадовия крем:
200 грама млечен шоколад
150 мл сладкарска сметана
за жълтия крем:
1 пакетче Пудинг Ванилия на Д-р Йоткер
500 мл прясно мляко
4 супени лъжици захар
200 грама краве масло
100 грама бял шоколад
Сварете пудинга, според указанието на опаковката.
Разтопете на водна баня белия шоколад, разбийте го с мекото краве масло и после смесете с пудинга.
Готови сме с жълтия крем.
Сега да приготвим шоколадовия.
Разтопете на водна баня млечния шоколад и като се охлади, го смесете с разбитата на сняг сметана.
Започваме да сглобяваме
Напоете бисквити и ги подредете на дъното на тава.
Изсипете половината от жълтия крем, върху него подредете втори ред напоени с мляко бисквити и излейте почти всичкия шоколадов крем.
Оставете си малко от него за декорация.
После пак сложете бисквити и прибавете другата половина от жълтия крем.
Декорирайте с останалия кафяв крем.
Оставете в хладилник за поне 3-4 часа.
Рони, умопомрачителна е тортата ти, както всички показани досега! Неустоими снимки, много красива декорация и запомнящ се вкус. Браво, напълни ми душата! :)
ОтговорИзтриванеПоздравления, Рони! Преди време приготвих и предната ти версия с известни промени (напоих бисквитите с мляко с кафе) и сложих бели и кафяви бисквити. Нескуикът също го замених с истинско какао. Въпрос на вкус:) Във всеки случай, останах много доволна от идеята ти, както и всички, опитали:) Непременно ще пробвам и тази!
ОтговорИзтриванеПоздрави: Александра
Много, ама много харесвам модернистичния начин, по който представяш ретро сладкишите!!! Правих и Нескуик тортата, бисквитеното руло и със сигурност ще направя и тази. А декорацията отгоре е страхотна! Благодаря!
ОтговорИзтриванеВ тази връзка искам да те питам дали случайно не знаеш рецепта за един сладкиш, който се правеше от бисквити, краве масло и мисля конфитюр, някак си се слепваше като покривче ли беше, не помня точно. Обожавах го като дете, а не мога да открия рецептата, в теб ми е надеждата:)!
Рони, всички у дома онемяха от тези прекрасни снимки! Много ми допада комбинацията на вкусовете, за всеки по нещо!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Звучи и изглежда невероятно Рони! Супер идея :-)
ОтговорИзтриванеПрекрасна е, Вероника!
ОтговорИзтриванеМного красиво и вкусно предложение за този вид торта.
Благодаря за рецептата и удоволствието от страхотната презентация!
Поздрави и хубав уикенд, Диана
Благодаря ви сърдечно за положителната оценка.:))
ОтговорИзтриванеМного сте мили.:))
Канди, ако може малко по-подробно описание на сладкиша, защото не се сещам така.:))
Много идейно , изпълнено с вкус и стил кулинарно произведение си сътворила!
ОтговорИзтриванеПоздравления Вероника ,както винаги блестящо изпълнение!
Непременно ще опитам и този вариант!
Канди мисля ,че имаш предвид "Бисквитеното руло с шипков мармалад "
http://thegingercookies.blogspot.com/2011/07/blog-post_02.html
Ето я рецептата :)
Поздрави ,Надя!
Рони,страхотно ми харесва тортата ти!Бисквитените у дома са много любими!
ОтговорИзтриванеДекорацията е чудесна,а снимките....както винаги-разкошни!
Сърдечен поздрав и хубава вечер пожелавам!
Такава бисквитена торта не бих отказала за нищо на света, Рони, страхотна е! Предчувствам, че ако я започна от единия край много сроко ще стигна до другия...
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави!
Няма да пиша нищо повече от едно - възхитително!!!
ОтговорИзтриванеЧакам с нетърпение следващата убийствена рецепта :)
Страхотна идея за бисквитена торта,поздравления!
ОтговорИзтриванеПрилича на бисквитеното руло, но се сглобяваше по друг начин и беше с продълговати или квадратни бисквити. Лошото е, че аз само съм го хапвала, не съм го правила. Изглеждаше като триъгълник като се отреже, а крема беше такъв маслен с пудра захар, в средата имаше цели ягодки от сладко. Отгоре беше поръсен с орехи. Това помня:(.
ОтговорИзтриванеРони, снощи забравих - при мен те очаква една награда:)
ОтговорИзтриванеПрекрасна тортичка-снимките са уникални!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Тая торта обезателно ще е вкусна, просто няма начин четейки съставките да е другояче:) Много красиви снимки и много изкушаващи!:)
ОтговорИзтриванеЗдравей, Вероника. Възхищавам се на умението ти да приготвяш и поднасяш храната толкова изкушаващо добре! Поздрави! =)
ОтговорИзтриванеИ нещо неприятно - погледни тук. Рецептата и снимката най-вече. Дори е изрязана снимката, за да не се вижда, че е твоя. Няма упоменат източник... http://evelinaivanova.wordpress.com/2011/11/28/%D0%B5%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B0/#comment-3
Гери, сърдечно ти благодаря за хубавите думи и за подадения сигнал. Писах на "майсторката", дано коригира некоректната си постъпка.
ОтговорИзтриванеА, как се прави декорацията???
ОтговорИзтриванеА как се прави украсата!?
ОтговорИзтриванеПравите с шприц линии от кафчвия крем и после с клечка за зъби правите фигурките.
ОтговорИзтриванерони направих тортата,но нещо с жълтия крем не се получи сложих разтопен бял шоколад и маслото и се пресече стана на трици и мазнината стоеше отделно отгоре .
ОтговорИзтриване