Двуцветна бисквитена торта

>> петък, 11 ноември 2011 г.




Бисквитената торта може да бъде и по-различна, не е казано, че в нея могат да участват само нишестето и бисквитите.
А именно с нишесте вкъщи никак не се харесва и затова се опитвам винаги да разнообразявам толкова обичаната от мнозина популярна торта.
Домакините я харесват не само, заради вкуса, а и защото не отнема почти никакво време за приготвяне.
Само че, аз не отчитам това като основно правило в моята кухня, не се ли позавъртя малко повече, не се ли вложи старание и повече внимание, някак не се получава както ми се иска.
Преди време ви показах една друга версия на бисквитена торта, днес искам да ви предложа друга.
Дали ще опитате и нея, оставям на вашата преценка.:)


Двуцветна бисквитена торта





Продукти:


2  1/2 пакета бисквити Petit Beurre
прясно мляко за напояване

за шоколадовия крем:
200 грама млечен шоколад
150 мл сладкарска сметана

за жълтия крем:
1 пакетче Пудинг Ванилия на Д-р Йоткер
500 мл прясно мляко
4 супени лъжици захар
200 грама краве масло
100 грама бял шоколад



Сварете пудинга, според указанието на опаковката.
Разтопете на водна баня белия шоколад, разбийте го с мекото краве масло и после смесете с пудинга.
Готови сме с жълтия крем.


Сега да приготвим шоколадовия.
Разтопете на водна баня млечния шоколад и като се охлади, го смесете с разбитата на сняг сметана.
Започваме да сглобяваме
Напоете бисквити и ги подредете на дъното на тава.
Изсипете половината от жълтия крем, върху него подредете втори ред напоени с мляко бисквити и излейте почти всичкия шоколадов крем.
Оставете си малко от него за декорация.


После пак сложете бисквити и прибавете другата половина от жълтия крем.
Декорирайте с останалия кафяв крем.
Оставете в хладилник за поне 3-4 часа.


22 коментара:

Ева Тонева 11 ноември 2011 г., 7:56  

Рони, умопомрачителна е тортата ти, както всички показани досега! Неустоими снимки, много красива декорация и запомнящ се вкус. Браво, напълни ми душата! :)

Анонимен,  11 ноември 2011 г., 8:47  

Поздравления, Рони! Преди време приготвих и предната ти версия с известни промени (напоих бисквитите с мляко с кафе) и сложих бели и кафяви бисквити. Нескуикът също го замених с истинско какао. Въпрос на вкус:) Във всеки случай, останах много доволна от идеята ти, както и всички, опитали:) Непременно ще пробвам и тази!

Поздрави: Александра

Candy 11 ноември 2011 г., 11:41  

Много, ама много харесвам модернистичния начин, по който представяш ретро сладкишите!!! Правих и Нескуик тортата, бисквитеното руло и със сигурност ще направя и тази. А декорацията отгоре е страхотна! Благодаря!
В тази връзка искам да те питам дали случайно не знаеш рецепта за един сладкиш, който се правеше от бисквити, краве масло и мисля конфитюр, някак си се слепваше като покривче ли беше, не помня точно. Обожавах го като дете, а не мога да открия рецептата, в теб ми е надеждата:)!

Mарияна 11 ноември 2011 г., 12:10  

Рони, всички у дома онемяха от тези прекрасни снимки! Много ми допада комбинацията на вкусовете, за всеки по нещо!
Поздрави!

Daniela Dineva 11 ноември 2011 г., 15:04  

Звучи и изглежда невероятно Рони! Супер идея :-)

di_ani 12 ноември 2011 г., 0:44  

Прекрасна е, Вероника!
Много красиво и вкусно предложение за този вид торта.
Благодаря за рецептата и удоволствието от страхотната презентация!
Поздрави и хубав уикенд, Диана

Ginger Cookies 12 ноември 2011 г., 4:42  

Благодаря ви сърдечно за положителната оценка.:))
Много сте мили.:))
Канди, ако може малко по-подробно описание на сладкиша, защото не се сещам така.:))

Надето 12 ноември 2011 г., 5:04  

Много идейно , изпълнено с вкус и стил кулинарно произведение си сътворила!
Поздравления Вероника ,както винаги блестящо изпълнение!
Непременно ще опитам и този вариант!

Канди мисля ,че имаш предвид "Бисквитеното руло с шипков мармалад "

http://thegingercookies.blogspot.com/2011/07/blog-post_02.html

Ето я рецептата :)

Поздрави ,Надя!

Еликсир 12 ноември 2011 г., 7:46  

Рони,страхотно ми харесва тортата ти!Бисквитените у дома са много любими!
Декорацията е чудесна,а снимките....както винаги-разкошни!

Сърдечен поздрав и хубава вечер пожелавам!

Мариета 12 ноември 2011 г., 8:34  

Такава бисквитена торта не бих отказала за нищо на света, Рони, страхотна е! Предчувствам, че ако я започна от единия край много сроко ще стигна до другия...
Сърдечни поздрави!

fedora 12 ноември 2011 г., 10:21  

Няма да пиша нищо повече от едно - възхитително!!!
Чакам с нетърпение следващата убийствена рецепта :)

Хляб и сол 12 ноември 2011 г., 12:10  

Страхотна идея за бисквитена торта,поздравления!

Candy 12 ноември 2011 г., 22:34  

Прилича на бисквитеното руло, но се сглобяваше по друг начин и беше с продълговати или квадратни бисквити. Лошото е, че аз само съм го хапвала, не съм го правила. Изглеждаше като триъгълник като се отреже, а крема беше такъв маслен с пудра захар, в средата имаше цели ягодки от сладко. Отгоре беше поръсен с орехи. Това помня:(.

Мариета 13 ноември 2011 г., 1:42  

Рони, снощи забравих - при мен те очаква една награда:)

Живка 13 ноември 2011 г., 14:03  

Прекрасна тортичка-снимките са уникални!
Поздрави!

Kokona 14 ноември 2011 г., 2:54  

Тая торта обезателно ще е вкусна, просто няма начин четейки съставките да е другояче:) Много красиви снимки и много изкушаващи!:)

Гери Л. 23 октомври 2012 г., 8:26  

Здравей, Вероника. Възхищавам се на умението ти да приготвяш и поднасяш храната толкова изкушаващо добре! Поздрави! =)
И нещо неприятно - погледни тук. Рецептата и снимката най-вече. Дори е изрязана снимката, за да не се вижда, че е твоя. Няма упоменат източник... http://evelinaivanova.wordpress.com/2011/11/28/%D0%B5%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B0/#comment-3

Ginger Cookies 29 октомври 2012 г., 15:34  

Гери, сърдечно ти благодаря за хубавите думи и за подадения сигнал. Писах на "майсторката", дано коригира некоректната си постъпка.

Denitsa Paskova 3 декември 2012 г., 4:30  

А, как се прави декорацията???

Denitsa Paskova 3 декември 2012 г., 4:45  

А как се прави украсата!?

Ginger Cookies 16 декември 2012 г., 13:15  

Правите с шприц линии от кафчвия крем и после с клечка за зъби правите фигурките.

Анонимен,  9 октомври 2013 г., 7:01  

рони направих тортата,но нещо с жълтия крем не се получи сложих разтопен бял шоколад и маслото и се пресече стана на трици и мазнината стоеше отделно отгоре .

Публикуване на коментар

Back to TOP