Бисквити с фъстъчено масло и шоколадова глазура

>> петък, 25 ноември 2011 г.




Наближава Коледа, такова умуване пада за менюто ми, че чак се чудя не преигравам ли.
Не съм от хората, които робуват на празниците, но пък Коледа е по-специална...
Коледа ни прави по-добри и само заради това я обичам искрено.
Много скоро ще ви покажа една торта, посветена точно на този празник, чиято рецепта ми изпрати една прекрасна дама Neli Hill.
Преди време е попаднала на нея и е решила да ми я предостави, за което съм й страшно благодарна.
Много мил и непринуден жест от нейна страна, който ме стопли като отношение.
Тортата е шоколадова, и то мнооого шоколадова-съдържа около 1 кг шоколад и не е от най-лесните за приготвяне, но пък това категорично ще бъде тазгодишната Коледна торта в моя дом.
Отдавна исках да я приготвя, но умишлено отложих, защото взех решение да не търся друга рецепта за празничната вечер у дома и че това ще е нашата торта.
Така че, ще ви я покажа тогава.
Днес ще ви предложа нещо по-простичко и лесно, пак с участието на шоколада.
Използвах формички с животни, така ми се стори по-симпатично, вашия избор зависи от вас самите.:)

Бисквити с фъстъчено масло и шоколадова глазура






Продукти:


3 чаени чаши бяло брашно

1  чаена чаша меко краве масло

1 чаена чаша кристална захар

1/2  чаена лъжичка сол

1/2  чаена лъжичка бакпулвер

2  големи яйца

ванилия на вкус

2 равни супени лъжици фъстъчено масло



за глазурата:

около 80 грама шоколад

1 пълна супена лъжица краве масло



В един съд смесете брашното, бакпулвера, солта, а в друг съд - мекото краве масло, яйцата, захарта, ванилията и фъстъченото масло.
Постепенно започнете да ги смесвате (добавяйте от сухата смес към маслено-яйчената) до пълното им смесване. 
Месете, докато получите гладко тесто.
Покрийте го с найлоново фолио и го сложете да се охлади в хладилник за 1 час.





През това време пуснете фурната да загрее хубаво на 180 градуса.
Извадете охладеното тесто.
Застелете един голям пласт найлоново фолио на работния си плот, а върху него сложете половината тесто.
Покрийте го с друг голям лист найлоново фолио.
По този начин ще разточвате изключително лесно тестото, без да се притеснявате, че ще лепне, като се разтопи леко маслото в него. А и ще си спестите и досадно чистене на плота.
Останалото тесто приберете отново в хладилника, за да не омеква.

Разточете първата половина на тестото на дебела кора, трябва да е между 1 см- 1  1/2 см дебелина.
Нарежете го с формички и ги подредете върху тава с кухненска хартия.
Изпечете бисквитките с добре загрятата на 180 градуса фурна (никога не подценявайте предварителното загряване на фурната, решаващо е).
Бисквитиките се пекат около 10-12 минути, в зависимост от спецификата на вашата фурна.
Наблюдавайте ги, когато крайчетата им се запекат и втвърдят леко, значи са готови.
Центърът им трябва да си е мек.

Ако прекалите с печенето, бисквитките ще се изсушат и ще се загуби мекотата и крехкостта им.
След като изстинат ги потопете в приготвената глазура.
Подредете ги върху решетка и ги оставете на хладно.





16 коментара:

Анонимен,  25 ноември 2011 г., 8:41  

Страхотни са тези бисквитки, много ми харесаха, какви са малки и сладки :Р Браво Ginger, както винаги успяваш да ни заинтригуваш с нещо интересно, красиво и вкусно, неустоима си както ти, така и бисквитките ти ! : ))

Мони

Еликсир 25 ноември 2011 г., 12:17  

Кой би отказал на тези чудни бисквитки?Аз-не!Взимам си една незабавно,много ми харесват!Тъкмо пия чай и ще ми дойде добре!

Приятни събота и неделя,Рони!

são33 25 ноември 2011 г., 14:16  

ESSAS BOLACHAS FICARAM LINDAS...QUE DELICIA.
BOM FIM DE SEMANA
BJS

Анонимен,  25 ноември 2011 г., 22:13  

Чудни бисквитки, но като прочетох по-горе за тортата с 1 кг шоколад, само за нея си мисля:)))

Ginger Cookies 26 ноември 2011 г., 8:32  

Ох, и аз.:)))
Трудна е малко, но е фантастична.
Тази Коледа ще направя истински калориен фурор у дома.:)

КАТЕРИНА 26 ноември 2011 г., 10:44  

Рони,бисквитките са страхотни!
За мен мечето ако може:)))
Успех с тортата(въпреки че познавайки твоите торти,предполагам,че ще ни ЗАШОКОЛИШ:)))
Прегръдки и хубав неделен ден!

Tonchita,  27 ноември 2011 г., 1:59  

Много са симпатични и сладки :) А сигурно и много,много вкусни :) Благодаря за рецептата :) Красив ден ти желая :)

Маги 28 ноември 2011 г., 1:44  

Прекрасни бисквитки, със сигурност са и много вкусни. Задължително ще ги пробвам.

ранни записвания 2012 в Турция 28 ноември 2011 г., 13:18  

ммммммммммм звучи страхотно - много обичам фъстъчено масло, и аз ще ги пробвам

перилни препарати 29 февруари 2012 г., 11:31  

Много апетитно изглеждат сладките с фъстъчено масло! И не са трудни, което за мен е важно. Мисля да ги пробвам без повод, обичам да експериментирам с нови рецепти. С нетърпение очаквам шоколадовата торта с 1 кг шоколаш. Аз съм шоколадоман!

Ginger Cookies 29 февруари 2012 г., 13:43  

Ето я тортата с много шоколад: http://thegingercookies.blogspot.com/2011/12/blog-post_4464.html

почивка тунис 13 октомври 2012 г., 5:17  

Тези сладки изглеждат невероятно вкусни и красиви.Да ти е жал да и отхапеш и да развалиш хубавата им форма.Наистина са много подходящи за идващите Коледни и Новогодишни празници.Със сигурност ще предизвикат голяма сензация в гостите.Направи ми и впечатления в хубавите чинии, които са сервирани.Продуктите не са кой знае какви.Лесно ще си ги набавим, само да изберем хубаво фъстъчено масло.И дано да успея да разточа тестото на тези сантиметри.Дано ако имате още рецепти за сладки, да ги споделите с нас.Аз ще се опитам тези да направя и ще пиша за резултатът ми.Много успехи желая.

почивки в чужбина 3 ноември 2012 г., 5:54  

Обичам фъстъчено масло, нищо, че много рядко го ям, рецептата е страхотна за тези мечета.

парфюми online 6 декември 2012 г., 0:21  

Само тези продукти като,бяло брашно ,меко краве масло 1 чаена чаша кристална ,сол, ,бакпулвер ,яйца ванилия на вкус, фъстъчено масло и се получават такива страхотни произведение на кулинарното изкуство. Вече реших, че ще ги направя, само дано успея да направя дебелината на кората в тези сантиметри.Много са красиви и децата ще останат много доволни и щастливи като ги видят.Има и сол, а с това фъстъчено масло....не мисля, че има някой който да не го обича,макар и толкова калорично да е то.Продължавайте да споделяте с нас.

почивка тунис 26 юни 2013 г., 23:26  

Колко вкусни изглеждат,точно днес мислех да направя някакви сладки да зарадвам моя близка приятелка която е с бебе и няма време да готви и тези мисля че са подходящи, само трябва да внимавам ето при тези стъпи..." Нарежете го с формички и ги подредете върху тава с кухненска хартия.Изпечете бисквитките с добре загрятата на 180 градуса фурна (никога не подценявайте предварителното загряване на фурната, решаващо е).Бисквитиките се пекат около 10-12 минути, в зависимост от спецификата на вашата фурна..." но пък се приготвят за отрицателно време, само трябва да проверя дали имам всичките продукти, благодаря за рецептата.

Ранни записвания 31 януари 2014 г., 1:21  

Толкова добре изглеждат тези сладки с форма на мечета,сещам се за една реклама на подобни кексчета които са с формата на мечета и предполагам, че децата страшно много ще се забавляват докато ги приготвям, дори те могат да правя формичките. Благодаря за рецептата дано често ни пишете , снимките са уникални и придобиваме веднага представа как трябва да изглеждат в готов вариант.Вкъщи имаме всякакви шоколадови и кокосови стърготини с които предлагам може да се украсят отгоре, дори смлени орехи и бадеми биха били чудесна комбинация.

Публикуване на коментар

Back to TOP