Бях обявила, че ще пусна първо други рецепти, но днес изпекох ето тези гъбки и още, докато са топли, бързам да ви ги покажа.
Изключително лесна и бърза рецепта, която в комбинация с голяма, свежа и прясна салата ще се превърне в чудесно и здравословно хранене.
Много се страхувам от гъби и затова ям само печурки и манатарки от проверени източници, но ако вие сте от смелите и разнообразявате с видовете гъби, които консумирате, можете да приготвите рецептата и с друг сорт.
Пълнените гъби са си много обичано ястие и аз съм сигурна, че всеки от вас си има различни любими начини за тяхното приготвяне.
Когато ядях месо съм си ги правила с шунка, с бекон и с прошуто, така че ако не сте вегетарианци, можете да добавите нещо любимо от този тип към плънката на днешното ми предложение.
Пълнени гъби със синьо сирене и кашкавал
Продукти:
големи пресни печурки
краве масло
хималайска сол
пипер меланж
за плънката:
пресен чесън
кашкавал-настърган
синьо сирене-настъргано
риган
50 мл течна готварска сметана
пресен магданоз за поръсване
зелените перца на пресен чесън за поръсване
Почистете гъбите и махнете пънчетата.
Осолете ги леко, поръсете ги с пипер меланж.
В купа смесете всички съставки за плънка, сложете сирене и кашкавал до получаване на гъста паста и напълнете гъбите с нея.
Полейте всяка гъбка с разтопено краве масло.
Изпечете ги, докато станат златисти и сервирайте с пресен магданоз и перцата на зелен чесън.
Рони, чудесни пълнени гъбки за предястие. Много ароматни и любими. Поздрави
ОтговорИзтриванеФанстастично изглеждат!!! Адски обичам гъби, мисля, че съм в състояние да изям нечовешки количества :))
ОтговорИзтриванеРадвам се, че се завърна и ни предлагаш чудесни ястия!
С пожелание за хубава вечер :)
Леле-е-е- е страхотия!Вкусно!
ОтговорИзтриванеПредложението е страхотно и много добро!
Mmmmm, mnogo dobre izglejdat! Az pravia mnogo podobni, no shte opitam sus smetana, mislia, 4e e mnogo dobro popadenie! Vesela i bezgrijna nedelia!
ОтговорИзтриванеМного апетитно изглеждат,а съм сигурна,че са и неустоимо вкусни.Благодаря за предложението.Хубава вечер!
ОтговорИзтриванеРони, и аз много обичам пълнени гъби и ги правя със сирена и кашкавал:) Ще пробвам по твоя начин, само че вместо синьо ще сложа друго топено сирене, защото не съм фен на синьото. Днес сготвих постните ти пълнени чушки и станаха страхотно както винаги:)
ОтговорИзтриванеАлександра
Благодаря ви, мили и красиви дами.:))
ОтговорИзтриванеТия гъбки можете да си ги пълните с каквото ви душа иска, толкова простичка рецепта е, че едва ли учудвам някого с нея.:)
Да ви е вкусно на всички.:))
Изглеждат наистина апетитни,тези гъбки.Благодаря за рецептата,Веро.Ще си ги приготвя при първия удобен случай,а и за предястие за гости са си идеални.
ОтговорИзтриване