Млечна баница с домашно ягодово сладко и шоколад

>> вторник, 11 юни 2013 г.




Днешното ми предложение е алтернатива на стандартната млечна баница за веганите.
Това, че е по-различна като концепция, в никакъв случай не я прави по-малко атрактивна и вкусна.
Използвах ядково прясно мляко и домашно сладко от ягоди.
Можете да смените вида на сладкото, предлагам ви и вариант да изпълните рецептата само с шоколад, като може да прибавите и ядки в плънката.
Ако нямате шарлан, може да я приготвите с някакво друго качествено олио.
Тази баница е подходяща и за десерт, и за закуска и е прекрасна на вкус добре охладена.
Можете да сервирате с топка сладолед.


Млечна баница с домашно ягодово сладко и шоколад





Продукти:

фини точени кори за баница
домашно ягодово сладко
веган натурален шоколад
шарлан
ядково прясно мляко (използвах соево)


Намажете тава с мазнина (шарлан, олио или разтопено кокосово масло), започнете да редите корите в тавата, най-добре слагайте корите накъсани и "рошави".
Аз използвах шарлан.
След първата 1/3 от корите изсипете едно бурканче от бебешко пюре с домашно сладко по ваш избор (ако е направено с тръстикова захар, най-добре ).
После пак сложете кори (още 1/3 част от тях).
Върху тези кори поръсете обилно с пласт веган шоколад за готвене (или по ваш избор, подходящ за печене).
Върху шоколада сложете последната 1/3 от накъсаните кори.
Последната може да я оставите цяла, за да ви е гладка баницата.
Нарежете я на квадрати или ромбове (по ваш вкус) и я полейте с мазнина пак.
Изпечете я докато придобие силно кехлибарен цвят.


Още докато е гореща я залейте с подсладено с тръстикова захар ядково мляко, смесено с малко ромова есенция и ванилов екстракт.
Сложете толкова мляко, колкото отговаря на вашия вкус.
Аз добавях на етапи, докато баницата придобие сочността, която исках.
Корите поглъщат млякото сравнително бързо.
По желание може да сложите и ядки между корите или да направите баницата изцяло само с много шоколад като плънка (без сладкото).


8 коментара:

Mарияна 11 юни 2013 г., 14:07  

След като пробвах медените мъфини и имах най-високата оценка от децата, ще пробвам всяко ново веган предложение от теб, не че не си използвам и старите ти рецепти :)! У дома ще е със шоколад :)

Роси 12 юни 2013 г., 0:04  

Много вкусно и сочно ми звучи тази баничка,Рони!Чудесни кадри споделяш!Хубаво лято пожелавам!

Таня 13 юни 2013 г., 12:39  

Рони, разкошотия е тази баница! Скоро ще я пробвам. Може ли да споделиш какъв шоколад използваш? Обикновено си купувам от био щанда в Карфур или от Балев био, но си нямам идея дали са подходящи за термична обработка (със сигурност ги избирам да са веган).
Поздрави!

Ginger Cookies 13 юни 2013 г., 14:33  

Танче, има шоколад за готвене(кулинарен)на Гайо- http://greenshop.bg/product-1616

Виж и този- http://www.zoya.bg/%D0%91%D0%B8%D0%BE-%D1%88%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D0%B2-%D0%BA%D1%83%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%82%D1%8E%D1%80-%D0%B7%D0%B0-%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B5-2-%D0%BA%D0%B3.3542

Може да използваш шоколад по твой избор, все ще стане вкусно.:)

Таня 16 юни 2013 г., 2:07  

Благодаря, Рони! Гайо знам къде да си намеря във Варна, но не съм го пробвала все още. С него ще опитам.

Aneliya Popova 25 март 2016 г., 6:50  

Рецепта точно за моя вкус! Мерси!! Моето сладко е затворено в същите бурканчета :D

Богомила 6 юни 2016 г., 3:37  

Много обичам млечна баница и твойта рецепта страшно ми хареса! Страхотна е и определено ще я пробвам съвсем скоро!

Публикуване на коментар

Back to TOP