Зеленчукови кюфтета с картофи и тиквички на фурна

>> понеделник, 10 юни 2013 г.




Сместа за тези кюфтета позволява да правите различни импровизации, да добавяте, да сменяте съставки, и по този начин да се радвате винаги на различен вкус.
Ще бъде чудесно, ако ги сервирате с веган майонеза от слънчогледови семки смесена с чесън и тахан.
Съветвам ви да намачкате с вилица картофите, а не да ги пасирате, защото кюфтетата ще останат по-стегнати по този начин.
Хубаво е да настържете тиквичките и да ги оставите колкото се може по-дълго време в гевгир да се отцедят.
Моите престояха цяла нощ по този начин леко осолени.
Опитайте ги, наистина имат чудесен вкус, а това, че са печени, ще ги направи идеални да бъдат част от здравословното ви меню.


Зеленчукови кюфтета с картофи и тиквички на фурна





Продукти:
3 средни сварени картофа
2 средни тиквички
2 сурови моркова
чубрица
риган
пресен магданоз
1 глава ситно нарязан кромид лук
3-4 счукани скилидки чесън
сол на вкус
щипка лют червен пипер
черен пипер

сусам за овалване



Настържете тиквичките, изцедете ги с ръце, осолете ги и ги оставете да се изцедят напълно за дълго време.
Когато са готови, смесете ги с настърганите моркови, намачканите с вилица варени картофи, ситно нарязания лук, счуканите скилидки чесън и подправките.
Оформете кюфтетата с ръце, оваляйте ги в сусам и ги подредете в тава с хартия за печене.
Полейте всяко кюфте с малко зехтин и ги изпечете до готовност в предварително загрята на 190-200 градуса фурна.


9 коментара:

Mарияна 10 юни 2013 г., 13:12  

Ронка, чудни кюфтаци, а на тази майонеза и се каня и в най-скоро време ще я приготвя!
До скоро :)

Candy 11 юни 2013 г., 10:10  

Еха, в блогрола си ми, юпи!!! И какви кокетни кюфтенца, страхотни са, Рони, изглеждат много вкусно, а и като чета продуктите - не се и съмнявам, а като добавим и факта, че предложението е от теб, вече съм им фен! Поздрави!

tillia 16 юни 2013 г., 12:32  

Много са вкусни! Хареса ми добавката на сурови моркови.
Успешна нова седмица!

Ани 17 юни 2013 г., 5:12  

Вероника, страхотни кфтенца , увеличих дозата и пак не ни стигнаха :) Ето ги моите http://antoaneta77.blogspot.com/2013/06/blog-post_16.html Благодаря още веднъж за страхотната рецепта :)

Ovcharov 17 юни 2013 г., 10:01  

А не може ли да са печени на скара...?

Ginger Cookies 17 юни 2013 г., 15:04  

Опитайте, но мисля, че ще се разпаднат на скарата.
Ани, браво, много се радвам, че ви е харесала рецептата.:)

Bahar Rushti,  18 юни 2013 г., 10:45  

Здравейте Вероника! С интерес следя всички ваши веган рецепти! Тези кюфтенца веднага ме грабнаха, понеже имах всички продукти, и то домашни - от нашата градинка. Всички освен лютия червен пипер и черния пипер :). Получиха се изключително вкусни. Благодаря, че споделяш такива вкусни, лесни и здравословни рецепти! Ще продължавам да следя сайта и групата във Фейсбук с интерес! Сърдечни поздрави от Кърджали :)

Теодора Костова 26 февруари 2016 г., 3:24  

Здравейте!Мисля да пробвам тази рецепта, но не намирам рецептата за майонезата с, която ги препоръчвате.Има ли я във вашите рецепти?

Богомила 17 май 2016 г., 5:14  

Прекрасна рецепта! обичам много и тиквички и картофи и определено ще я пробвам, и звучи здравословнооо:)))

Публикуване на коментар

Back to TOP