Днес ми гостува един човек, който познават всички в кулинарното блог пространство.
Вкусните рецепти на Дарин можете да разгледате в неговия сайт fkusno.com
Определено има какво да видите там.
Благодаря, че се съобрази с идеята за веган храненето и предостави на моите читатели именно такава рецепта, и то приготвена в един прекрасен уред, с който скоро ще се сдобия и аз.
Разбира
се, най-напред както повелява традицията, искам да благодаря на Вероника за
любезната покана да гостувам в нейното уютно и вкусно място в интернет.
Верните
й почитатели знаят, че тя от край време се интересува от здравословното готвене
и беше нормално да подготвя нещо, което да се впише в останалите й рецепти и
съвети.
Мислих кратко време и накрая реших, че тези симпатични пълнени рулца от
тиквички ще намерят най-нормалното си място точно в нейния сайт.
Пълнени
рулца от тиквички
Смея да твърдя, че рецептата е супер-здравословна,
защото докато се готвят, температурата в съда не надвишава 96 градуса – няма
кипене, никаква част от течността и соковете не се губи, полезните съставки не
се разрушават от висока температура.
За
целта може да се използва и обикновена фурна на ниски градуси, но аз
предпочитам да се доверя на професионалистите в бранша – уредите за бавно
готвене Crock Pot, които от има-няма
година се предлагат и в България.
Необходимите
продукти, както казах са въпрос на наличност и възможности.
В този случай
използвах тиквички, гъби, домати, моркови, зелена и червена чушка.
Със същия успех
може да се вложат и патладжани, зелен боб и каквото ви хрумне или имате узряло
в градината.
Нарежете
тиквичките на парчета, дълги горе-долу по 4-5 сантиметра и издълбайте
вътрешността с ножче, така че да се получат малки тръбички.
Наситнете наличните
зеленчуци на горе-долу еднакви по дължина жулиени и напълнете тиквичките
плътно.
Подредете с малко разстояние между цилиндърчетата в крок-пота.
Казах,
че нищо не се губи, защото ако ви останат домати и гъби, може да ги пасирате
заедно с вътрешната част от тиквичките и малко зехтин до гъсто пюре. Полейте
пространството между тиквичките с пюрето, посолете добре и слагайте уреда на 4
часа на висока степен.
След
като са готови, с изненада ще установите, че сосът, с който сте ги поляли всъщност
не се е сгъстил, а се е разредил.
Както казах по-горе – никаква течност не се
губи и всичко, което пуснат самите тиквички, ще се смеси със соса.
Ако ви е
редичък – може да го извадите с черпак и да го сгъстите на силен огън с една
лъжица брашно, например.
Пълнените
рулца от тиквички са идеално предястие, основно ястие за хората, които не
обичат месо и ако ви останат, могат да бъдат замразени в пластмасови кутии във
фризера.
Като
изключим времето за приготвяне в крок-пот уреда, ще ви отнеме двадесет минути
да нарежете зеленчуците, а ако го направите сутринта и включите уреда преди да
излезете за работа, като се върнете и ще имате вкусна и топла вечеря.
Наздраве!
Няма коментари:
Публикуване на коментар