Ето и следващите коледни сладки.
Днес вали сняг и публикуването на подобна рецепта някак не ми се струва нелепо, макар че Коледа отмина отдавна.
Можете да слепите звездичките с мармалад или да приготвите плънка от краве масло, мед и смлени орехи.
С медената плънка ще омекнат най-много.
При всички случаи сладките ще бъдат много вкусни.
Канелени звездички с шоколад
Продукти: 250 грама бяло брашно
125 грама краве масло
100 грама пудра захар
2 жълтъка
1/3 чаена лъжичка бакпулвер
канела на вкус
2 ванилии
щипка сол
настъргана портокалова кора
за пълнежа:
млечен шоколад
краве масло
Омесете гладко тесто от продуктите и го оставете да се охлади.
Разточете го на кора с дебелина около 7-8 мм и с формички изрежете звездички.
Изпечете ги в предварително загрята на 170 градуса фурна, като внимавайте да не ги препечете.
Не трябва да потъмняват, защото ще станат твърди.
След като изстинат ги слепете с плънка по желание и ги потопете в разтопен шоколад.
Много са красиви. И с този зелен блясък - просто витае коледният дух около тях.
ОтговорИзтриванеПоздрави!