Медени бисквити-сандвичи с шоколад

>> събота, 26 януари 2013 г.




Продължавам с поредицата от коледни сладки.
Днешните съчетават вкуса на мед и шоколад, а подобна вкусова комбинация няма нужда от реклама.
Приготвят се лесно, а декорацията може да бъде и с ядки или захарни фигурки по ваш избор.
Опитайте ги, тези сладки меден-шоколадови бисквитени сандвичи си заслужават.


Медени бисквити-сандвичи с шоколад





Продукти:
2 яйца
100 захар
50 грама кафява захар
200 грама мед
200 мл олио
1/2 равна чаена лъжичка бакпулвер
1 чаена лъжичка канела
1/4 чаена лъжичка индийско орехче
1/2 чаена лъжичка джинджифил
2 ванилии
около 650 грама брашно

за пълнежа и декорацията:
разтопен млечен шоколад
малко краве масло



Омесете гладко тесто и го охладете за малко.
Разточете го на кора с дебелина около 7-8 мм и с помощта на фигурки по ваш избор го нарежете.
Печете сладките в предварително загрята на 180 градуса фурна, но не ги препичайте.
Не трябва да потъмняват.
Оставете ги да изстинат.


Разтопете шоколада с малко краве масло.
Не пиша количество, защото това, колко крем ще сложите между всеки сандвич е по ваш избор.
Слепете бисквитите по 2 и ги потопете от едната страна в шоколада.
Декорирайте по избор, аз използвах шоколадови пръчици.
Подредете ги в  поднос да изсъхне глазурата и ги съхранявайте в плътно покрит съд или кутия.






5 коментара:

Dani B. 26 януари 2013 г., 13:50  

Определено тази комбинация от вкусове няма нужда от реклама! Снимките и рецептата показват всичко, Рони! Усмивки!

tillia 26 януари 2013 г., 14:14  

И тези медени сладки много ми харесват, както и предишните предложения!
Оригинални и красиви формички! Чудесни снимки!
Спокойна нощ и хубава неделя!

Candy 26 януари 2013 г., 14:25  

Супер са, не се и съмнявам във вкуса и елхичките са много сладурски! Поздрави и усмихната неделя:)

Иглика 27 януари 2013 г., 0:36  

Прекрасни снимки на коледни сладки - допадат ми и меденките и елхичките,поздравления и хубава неделя!

Vili Konova 27 януари 2013 г., 4:47  

Радвам се , че публикуваш отново, Рони.
Правя бисквитки по всяко време на годината, а рецептите ти не са за подминаване.
Хубав неделен следобед!

Публикуване на коментар

Back to TOP