Крем супа от тиквички, червена леща и джинджифил

>> вторник, 14 май 2013 г.





Крем супите са прекрасни с това, че каквито и продукти да комбинирате, все се получава нещо вкусно накрая.
Днешното ми предложение е съчетало в себе си съставки, които изграждат чудесна композиция и се надявам, че всеки, който ще го опита, ще се убеди в това.
Сега е сезона на тиквичките и е време да приготвите тази крем супа.
Използвайте корен джинджифил, а не такъв на прах, защото вкусът ще е коренно различен.
Коренът джинджифил има силен и пикантен аромат, който в джинджифила на прах почти липсва, не е така изявен.
Ако имате възможност, не подценявайте кокосовото мляко и го включете, но ако го нямате в наличност, и без него ще се насладите на вкусно ястие.
Супата е много хранителна и здравословна и е подходяща и за децата ви.


Крем супа от тиквички, червена леща и джинджифил


 



 Продукти:

3 средни тиквички
1/2 чаена чаша сурова червена леща
2 моркова
1 голяма глава кромид лук
3-4 големи скилидки чесън
3-4 см корен джинджифил
1/2 чаена чаша кокосово мляко
2-3 стръка пресен копър
бял пипер
хималайска сол на вкус
зехтин




Сложете всички продукти без зехтина, солта, копъра и млякото да се варят.
Когато зеленчуците са почти сварени, прибавете кокосовото мляко и варете до готовност на всички съставки.
Махнете супата от котлона, добавете зехтина, копъра, прибавете сол на вкус и пасирайте до получаването на гладка крем супа.
Когато варите супата, прибавете толкова вода, колкото отговаря на вашия вкус за гъстота.
Щом е готова, може да я сервирате с чеснови брускети със зехтин или крутони с босилков зехтин.


Аз сервирах с хляб от конопено брашно и брашно от лимец с тиквени семки.


6 коментара:

Mарияна 14 май 2013 г., 22:52  

Ще се пробва у дома :) имаме нужда от нова крем супа :)

Ани 15 май 2013 г., 4:26  

И ние ще я пробваме разбира се. Много вкусно изглежда и все с любими продукти.

Dani B. 24 май 2013 г., 11:06  

Много вкусен вид има! Чудесна рецепта! :-)

Валя Христова 27 май 2013 г., 3:04  

Невероятно изглежда.Тъкмо се чудих с какво да разнообразя менюто,благодаря за страхотното предложение

Анонимен,  4 септември 2014 г., 14:15  

Чудесна супа! Аз я правя със сладък картоф (yam) вместо с моркови. Сладостта му фантастично кореспондира с кокосовото мляко.

Анонимен,  28 март 2015 г., 13:18  

Супата стана изключително вкусна. Благодаря!

Публикуване на коментар

Back to TOP