Медени мъфини с шоколад, орехи и джинджифил

>> събота, 11 май 2013 г.





Мед, шоколад, орехи, канела, джинджифил- няма по-вкусна комбинация на света за мен.
Ако и вие споделяте това, то значи днешната ми рецепта е точно за вас.
Мъфините са веган и освен това, в тях няма никаква захар.
Продуктите като цяло са здравословни и ако имате възможност да използвате био продукти, би било по-добре.
Приготвих ги с пълнозърнесто пшенично брашно, можете да ги направите и с бяло пшенично тип 550.
Не заменяйте сусамовото олио с друго, от него мъфините придобиват много специфичен, чудесен вкус.
Изключително силен аромат се носеше в кухнята по време на печенето им, силният аромат ще усетите и при дегустацията им.
Може да ги декорирате по ваш вкус, аз избрах шоколад, свежи портокали и кокосови стърготини.
Прекрасната вкусова комбинация на мъфините е идеална и за Коледни празници.


Медени мъфини с шоколад, орехи и джинджифил




Продукти:

2 чаени чаши пълнозърнесто пшенично брашно
1 чаена чаша ядково прясно мляко (соево)
1/2 чаена чаша шарлан олио
1/2 чаена чаша сусамово олио
1 чаена чаша натрошен веган шоколад
1 средно голям настърган морков
1/2 чаена чаша стафиди
ром есенция
ванилия
щипка сол
1 пакетче бакпулвер
мед на вкус (около 5-6 супени лъжици манов сложих)
1 супена лъжица настъргани портокалови кори
1 чаена чаша счукани на едро орехови ядки
1 чаена лъжичка канела
1/2 чаена лъжичка джинджифил
1/2 чаена лъжичка смляно индийско орехче

за декорация:
веган шоколад
портокалови резени
кокосови стърготини





Разбийте с миксер млякото с брашното (смесено с бакпулвера), меда, двата вида олио, сол, ванилията, ромовата есенция, канелата, джинджифила, портокаловите кори, индийското орехче.
Опитайте сместа дали е добре като сладост за вашия вкус и при нужда добавете още мед.


След като се смесят добре съставките, прибавете ядките, моркова, натрошения шоколад и стафидите и разбъркайте с шпатула.


Изсипете сместа във формички за печене на мъфини и ги изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Сложете тавата на по-долен рафт на фурната, за да не изгорят отгоре, а вътре да останат сурови.
Оставете ги да изстинат напълно и ги декорирайте с разтопен шоколад, свежи портокалови резени и кокосови стърготини.


5 коментара:

Mарияна 12 май 2013 г., 0:34  

Продуктите обещават невероятен вкус, а стафидите са ми любимо допълнение за всеки десерт :)
Поздрави!

Гергана Лазарова 12 май 2013 г., 12:58  

Със сигурност ще е вкусно. Не съм опитвала май веган ястия, но това изглежда обещаващо.
Поздрави, Вероника!

Dani B. 13 май 2013 г., 2:00  

Прекрасна комбинация от вкусове! Рони, радвам се, че предлагаш нещо по-различно, здравословно и вкусно. Имам нужда от подобни идеи, за да изградя различен и по-добър режим на хранене. От два месеца не ми се актуализират публикациите ти в гугъл читалня и мислих, че скоро не си поствала, но вчера отворих блога на Мариянчето и от нея разбрах, че не си спирала да го правиш. Не знам на какво се дължи, но се надявам отново да се обновява страничката ти. Поздрави! :)

Candy 14 май 2013 г., 3:51  

И на мен не ми се появяваш все още в блог рола, въпреки, че пак те добавих, но аромата ме привлече! Неустоими са! Снимките ти много ми харесват, в последните ти публикации са уникални направо! Всъщност при теб винаги всичко е изпипано! Поздрави!

dd 14 май 2013 г., 5:12  

Днес най-после ги направих! Уникални станаха!
Рони, благодаря ти, че споделяш тези чудесии с нас! :))

Публикуване на коментар

Back to TOP