Стандартно тесто за бисквити с бакпулвер

>> събота, 21 май 2011 г.

Предлагам ви едно много лесно за изпълнение тесто, с което можете да импровизирате и да приготвяте различни бисквитки.
Можете да ги оформите като топченца(които след изпичането няма да са като топченца, заради набухвателя) и вътре да сложите малко локум и да ги поръсите с пудра захар, след като изстинат.
Още една идея- да добавите в тестото настъргана портокалова кора(или лимонова) и накрая да ги слепите по две със сладко от същия плод и да ги полеете с натурален шоколад.
Можете да ги направите абсолютно небрежни като форма и да забодете по едно орехче, като мен, или да нарежете тестото на кръгове, да ги изпечете и после да ги слепите по 2 с мармалад или с шоколад.
Също така можете да сложите в тестото шоколадов чипс или сушени плодове.
А защо не и да прибавите 1 чаена лъжичка канела, малко да намалите захарта, а да добавите мед и ще получите медени бисквитки, които след като изстинат ще полеете с разтопен шоколад... и още, и още варианти.
Всичко е въпрос на фантазия.
Друг път ще ви покажа друг вариант за стандартно тесто, но този път ще бъде без набухвател.
То е по-подходящо за тънки бисквитки, които могат да бъдат приготвени във всякакви формички, или които ще гарнирате с марципан, фондан или роял айсинг, например.
Но сега да видим по-пухкавата версия, тя не може да стане толкова красива и правилна като форма накрая, но пък е много вкусна.:)

Стандартно тесто за бисквити с бакпулвер




Продукти: 

2 чаени чаши брашно
1 яйце
1/2  чаена чаша краве масло(меко)
1 чаена чаша кристална захар
ванилия
2 щипки сол
1/2  чаена лъжичка бакпулвер


Омесете гладко тесто от всички продукти и го оставете в хладилника за около 40 минути, за да стегне.
Разточете го на на набрашнена повърхност и го нарежете на кръгове с формичка. Не ги правете големи, защото се уголемяват при печене. Това тесто не е подходящо да импровизирате с разични форми, заради бакпулвера се обезформят при печенето.
Помагайте си с брашно при разточването-набрашнете ръцете си, плота си, защото леко ще лепне, особено като започне да омеква маслото в тестото.
Тестото, което остане, докато чакате да се изпекат първите бисквитки, го приберете пак в хладилника, за да не омеква.
Ако искате да сложите ядки, както е при мен, сложете ги преди печенето на бисквитките.
По-горе ви предложих и други варианти, вие ще си изберете на кой да се спрете.
Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна върху тава с кухненска хартия до леко зачервяване на тестото (около 8-10 минути).


Не бързайте да ги вадите, защото, докато са горещи са меки и ще ги натрошите.
След 2-3 минути извън фурната, бисквитките вече са стегнати и можете да ги махнете от тавата.

Съвет: Тъй като тестото е с набухвател, оставете място между бисквитките, защото се уголемяват при печене.




6 коментара:

Аелис 22 май 2011 г., 0:42  

Вероника , много хубави бисквитки:).Ще ги изпробвам при първа възможност!

Нели 22 май 2011 г., 6:46  

Много апетитни изглеждат и с орехчета!

Ellie 1 юни 2011 г., 7:04  

Veronika, These cookies look delicious...I love the walnut halves. So pretty!! Just wanted to let you know that I've been enjoying your blog so much...

Thank you for sharing your recipes.

You are such a talented cook!!

Greetings from Montana:)!

Г-ца Вероникова 7 юни 2011 г., 13:42  

Вероника!Станаха прекрасни.Много вкусни рецепти ,браво!Кога да очакваме нова песен от теб?Вече много липсваш на всички.Много искаме нов клип и песен от теб.Надявам се да ни изненадаш с нещо ново.Целувки
Семейство Вероникови

Ginger Cookies 11 юни 2011 г., 6:24  

Благодаря ви много.:))))))))))

Анонимен,  29 януари 2012 г., 11:32  

добавих портокалова кора- стана много ароматно!
благодаря за лесната и вкусна рецепта :)))

Публикуване на коментар

Back to TOP