Торта "Трио-шоколад, банан и кафе"

>> четвъртък, 16 юни 2011 г.

Тази торта е пълна фантасмагория, нямам идея изобщо как я приготвих.
Просто извадих някакви продукти и започна едно мацане и плескане.
Ако ви харесва как изглежда и ви допада подобна асоциация за вкусова комбинация, опитайте,
ще се радвам, ако ви хареса рецептата.
Може да замените бананите със сладко от вишни или череши, както и да увеличите натуралния шоколад в декорацията.
Блатовете са много крехки и вкусни и най-хубавото в тях е, че изобщо не се изискват някакви продължителни подготвителни процедури-просто смесвате продуктите, разбърквате и печете.
Ако разполагате с повече време, бих ви посъветвала вместо 3 дебели блата, да изпечете 6 тънки, ще стане по-добре.
От друга страна пък, ако някога нямате време, а искате да си приготвите нещо сладко, от продуктите за блатовете можете да си направите шоколадов сладкиш, в който да добавите някакви ядки, да гарнирате с обилно количество разтопен шоколад и да сервирате с топка сладолед.


Торта "Трио-шоколад, банан и кафе"




Продукти:

за блатовете:
3 чаени чаши бяло брашно
2  1/2  чаена чаша кристална захар
2 равни чаени лъжички сода бикарбонат
1 пълна чаена лъжичка бакпулвер
1  1/2  чаена чаша олио
1 чаена чаша неподсладено какао
4 средни яйца
1  чаена чаша готово силно кафе
1  1/2  чаена чаша кисело мляко
ванилия


за крем 1:
1 пакетче пудинг с варене на Д-р Йоткер с вкус на сметана
400 мл прясно мляко
4 супени лъжици захар
100 грама меко краве масло


за крем 2:
300 грама течен шоколад
за крем 3:
300 мл течна сладкарска сметана
300 грама течен шоколад


4-5 банана
разтопен натурален шоколад и шоколадови трюфели за декорация-опция



около 250 мл захарен сироп, овкусен с ромова есенция





Да започнем от блатовете.
Смесете всички сухи съставки в дълбока купа.
Сложете содата в киселото мляко, разбъркайте и после смесете абсолютно всички съставки за блатовете и разбийте много добре с миксер на средна степен.


Изпечете блатовете (броя е по ваш избор, според желаната дебелина) в предварително загрята  на 200 градуса фурна в намаслена и набрашнена тава (моята е с диаметър 24 см).
Не ги препичайте много, когато клечката за зъби излиза суха, извадете ги, за да останат крехки.


Оставете блатовете да изстинат напълно, а през това време да приготвим кремовете.
Пригответе пудинга, според указанието на опаковката, умишлено съм намалила количеството на прясното мляко, за да не стане много рядък..
Когато кремът се охлади, добавете мекото масло и разбийте добре.
Покрийте с найлоново фолио, за да не изсъхва горната му част.



Крем 2 е ясен, на течния шоколад няма какво да му приготвяме.
Крем 3 също е елементарен- разбийте сладкарската сметана, после прибавете течния шоколад и смесете двата компонента идеално с миксер.

Сглобете тортата, като подредите кремовете в последователност по ваш избор, само че този със сметана обезателно остава за най-горната част и за покриване на тортата.



Сиропирайте леко всеки блат с лъжица (но когато го сложите върху предния, защото иначе при преместване ще се скъса).
Аз нарязах бананите на кръгчета с дебелина около 1.5 см и ги подреждах върху кремовете между блатовете.


Тъй като моите блатове са дебели, първо сложих всички светъл крем върху първия блат, подредих отгоре една част от бананите и го вкарах за малко в хладилника, за да може да се подсигуря, че ще е стегнал и няма да изтече, когато върху него сложа втория дебел блат.
Намажете накрая цялата торта със сметановия крем и декорирайте по желание- с разтопен шоколад, бонбони или плодове.




13 коментара:

Ивейн 16 юни 2011 г., 12:01  

Гледам и преглъщам...Браво на теб, Рони, да извадиш някакви продукти и като с вълшебна пръчица ...хоп една прекрасна, сочна, шоколадова...мммммммммм

Марияна 16 юни 2011 г., 13:23  

Прекрасна идея и много реалистични снимки- сочни!Това са любимите вкусове на децата, ще я пробваме!

Stefania 17 юни 2011 г., 5:03  

Molto bella questa torta, complimenti ciao

Татяна,  17 юни 2011 г., 5:47  

Прекрасна торта, сполучлива комбинация! Става бързо и е лесна за приготвяне! Но за да изглежда така, се изисква малко повече сръчност и търпение при декорирането. Ще пробвам!

Анонимен,  18 юни 2011 г., 6:26  

Тортата е чудесна и искрено съжалявам, че я видях в момент на пълно разплужване на дивана, който съвпада с желание да излапам едно парче веднага, а така не ми се ходи навън в тази жега да търся торта, а пък аз ако се захвана едва ли ще ям после такова кулинарно чудо, ако моето творение въобще прилича на торта. Та смятам да изчакам да ми мине...
През това време се фокусирах на надписа и се чудя "so much great/chocolate/I" как са подредени на тортата и коя част от надписа е попаднала на отрязаното парче и не се вижда. Ако не представлява проблем и не те затруднявам, разбира се, бих искалал да попитам. Благодаря за отговора предварително.

Поздравления за тортата още веднъж и весел и слънчев ден:о)

Татяна Иванова

Ginger Cookies 18 юни 2011 г., 10:30  

:)))) Започнах на момента да пиша нещо, без да знам и аз какво. :)))
Та накрая се роди това:
I love chocolate banana cake so much. Great.
Поздрави на всички и благодаря за хубавите думи.:))

Марияна 20 юни 2011 г., 6:19  

Рони, мисля да да правя торта за моето дете с тези блатове.Моля те да ме посъветваш, с какво да заменя чашата кафе.Благодаря!

Ginger Cookies 20 юни 2011 г., 14:21  

Това, което се сещам в момента е, че можеш да разтвориш една част от какаото в 1 чаша вода и така да пропуснеш кафето.
Поздрави.

Анонимен,  21 юни 2011 г., 13:48  

Стрхотна торта,с най-голямо удоволствие ще пробваме и вкусим.Поздрави за прекрасния блог.Петя

Mарияна 3 юли 2011 г., 0:33  

Вероника, благодаря за прекрасната рецепта!Следвах твоя съвет и всички бяха много доволни!:)

Анонимен,  7 април 2013 г., 14:02  

Right here is the right blog for anybody who really wants to understand this topic.

You realize so much its almost tough to argue with you (not that I actually would want to…HaHa).
You certainly put a new spin on a topic that's been written about for years. Excellent stuff, just excellent!

my homepage; cake Decorationg supplies

Анонимен,  11 април 2013 г., 8:35  

These are actually great ideas in regarding blogging.
You have touched some fastidious factors here. Any way keep up wrinting.


my site: minecraft papercraft

Анонимен,  5 юни 2013 г., 4:50  

I like the valuable information you provide in your articles.
I will bookmark your blog and check again here frequently.
I am quite certain I will learn plenty of new stuff right here!
Good luck for the next!

Here is my weblog :: psn codes no survey

Публикуване на коментар

Back to TOP