Палачинкова торта с дулче де лече и банани

>> сряда, 16 май 2012 г.





Може и да съм по-нередовна напоследък в публикуването на рецептите, но това не значи, че съм ви забравила, напротив.
Щом имам възможност, веднага снимам каквото съм сготвила, за да мога да ви го покажа и да ви подаря поредната рецепта.
Днес ще ви почерпя с палачинкова торта с дулче де лече и банани.
Най-досадното в тази торта е приготвянето на палачинките.
Сглобяването, обаче става толкова бързо, че забравяте за продължителното висене над тигана.
А когато си отрежете накрая едно парче от тортата, потъвате в блаженство и дори не си спомняте, че ви е струвало усилия, за да я имате в наличност.
Можете да сложите други плодове по ваш избор, както и да добавите натрошен карамел в крема.


Палачинкова торта с дулче де лече и банани






Продукти:
за палачинките:
2-3 яйца
прясно мляко
захар на вкус
щипка сол
бяло брашно до получаване на палачинкова смес
ванилия

за крема:
300 грама маскарпоне
200 грама крема сирене "Филаделфия"
пудра захар на вкус
200 грама дулче де лече
3-4 банана
ядки за поръсване по желание








Направете си палачинкова смес и си пригответе около 15-18 палачинки.
В купа смесете всичи съставки за крема и ги разбийте до хомогенност.
Когато палачинките изстинат напълно сглобете тортата като подреждате палачинка, крем, банан, нарязан на тънки кръгчета и така до изчерпване на продуктите. 




Ако не обичате банани, можете да не ги слагате, можете да ги замените с плод по ваш избор.
Накрая декорирайте тортата по ваш вкус- със смлени ядки, шоколад, плодове и т.н.



28 коментара:

nas 16 май 2012 г., 11:58  

много вкуснооооо :)

Dani 16 май 2012 г., 12:15  

Рони, такова изкушение показваш, че донякъде ти е простено за рядкото появяване!
Чудесна е!
Хубава вечер от мен!

Ани 16 май 2012 г., 12:16  

Чудесно съчетание на вкусове Рони, поздравления!

Mарияна 16 май 2012 г., 12:30  

Любимата ми торта :))))

Tania 17 май 2012 г., 0:32  

Чудни снимки и добро предложение!

miriams28 17 май 2012 г., 1:13  

разкошна е,благодаря за хубавата рецепта
поздрави и хубав ден

Дани 17 май 2012 г., 1:40  

Изглежда много вкусно, а начинът, по който ни го поднасяш... със стил и топлина. Прекрасно предложение, Рони! Успешен и много положителен ден! :)

Irena 17 май 2012 г., 3:05  

Wow,I'm speechless! This cake is amazing!

Роси 17 май 2012 г., 4:09  

Рони,тортата е страхотна!И при Мариянчето пооплакнах очи по нея,и сега още веднъж ще й се израдвам!Много по мой вкус е!
Дано имаш време и за кулинарно творчество покрай новото си хоби,на което пожелавам голям успех!
Прегръдки!

Живка 17 май 2012 г., 8:07  

Тортата е разкош-представям си вкуса и...Хапваш с наслада и питаш за още....
Поздрави!

fedora 17 май 2012 г., 23:53  

Тортенца с тънки блатове са ми любими!
Това е поредната ти невероятно вкусна торта, Рони!
Снимките... убиец :)

Зорница М. 18 май 2012 г., 10:40  

Рони, голяма си подстрекателка! Тортата ще се прави, то е ясно! Адски вкусно изглежда!

Bety 22 май 2012 г., 0:36  

Обичам снимкмите ти!За тортата- то е ясно-невероятно вкусна!МИсля, че и една обикновена репичка да снимаш, всеки ще пожелая да я хапне на мига!:-))
Много хубав и усмихнат ден ти желая!

Ginger Cookies 23 май 2012 г., 4:40  

Много сте мили, момичета страхотни.:))))))))))))))))))))))))))))
Изпращам ви цялата ми положителна енергия.:))

Анонимен,  28 май 2012 г., 6:55  

Тортата изглежда страхотно. Аз едва навлизам в кулинарния свят и искам да попитам какво е дулче де лече? От къде мога да си го купя и за какво друго може да се ползва?

Ginger Cookies 28 май 2012 г., 8:08  

Здравейте, дулче де лече е карамелиризано сгъстено кондензирано мляко. Можете да го купите от тук: http://www.facebook.com/pages/%D0%9C%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0%BD-%D0%9F%D0%BE%D0%B4%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B8Spice-Shop/189514408600

Анонимен,  25 юни 2012 г., 5:29  

iskam da q pravq za rojdeniq den na moq priqtel. Nadqvam se da e mn vkusna!:-) Bix iskala da pitam, kak to4no q ukrasi otstrani i otgore?

Ginger Cookies 25 юни 2012 г., 8:01  

Отстрани можете да сложите орехи или смлени бадеми, а отгоре да украсите с дулче де лече или сметана.:)

Анонимен,  7 юли 2012 г., 6:53  

А какво е маскарпоне ?????? Изглежда страхотно ����������

Анонимен,  7 юли 2012 г., 6:54  

Какво е маскорпоне????

Ginger Cookies 7 юли 2012 г., 8:24  

Вид сирене, има го във всички големи магазини.

Анонимен,  26 юли 2012 г., 10:25  

predi vr pisax, 4e 6te pravq za rd na priqtelq mi takava torta, za6toto toj ot mn vr iska6e pala4inkova torta... Stana 4udesna! Blagodarq za dobrata ideq! Tazi torta be6e moq 6edjovur!!!:-))) Vmesto bananani slojix malini, a po sredata 5 reda pala4inki sus 6okoladov sos- blok4eta raztopen kuvertjur, malko kakao i ot maskarponeto. stana naistina straxotna. jalko, 4e ne moga da publikuvam snimki. Razglejdam sajta ti, v tursene na novi vduxnoveniq :-)))

Анонимен,  26 юли 2012 г., 10:35  

Blagodarq mn za unikalnata recepta! Predi vr pisax, 4e mislq da q napravq za rd na priqtelq mi.Vmesto banani slojix malini. 5 sloq po sredata napravix s gor4iv 6okoladov sos. Jalko, 4e na sajta ne moga da ti izpratq snimka.
P.S. O6te vednuj, mersi mn. O4arovax vs gosti, a men samata iznenadax:D
Pozdravi
Sus sigurnost 6te 4erpq i za napred vduxnoveniq ot teb xixixi

Elena /Моите хобита - блогът на Елена/ 28 септември 2012 г., 1:26  

Харесаха ми снимките - изгледжда вкусно! :)

Анонимен,  4 март 2013 г., 12:48  

Всичко е страхотно,само,ако позволите,нека вметна-че е '' dulce de leche''-дулсе де лече ;) Нека любителите на кулинарното изкуство знаят и правилните названия. Чудна тортичка!

Ginger Cookies 4 март 2013 г., 16:15  

Доколкото ми е известно, и двете произношения са правилни.:)

Анонимен,  17 ноември 2013 г., 6:11  

Рони,страхотни торти,страхотни резепти,направо лигите да ти потекат от такава вкусотия,поздравявам те за невероятно красивото аранжиране на рецептите,поздравления!!!!!!!!!!

Анонимен,  20 май 2014 г., 18:46  

Привет, Рони! Много ми харесва твоят блог и често го посещавам. Искам да ти кажа, че дулсе де лече можеш да си го приготвиш сама. Нужно ти е 1 л. прясно мляко 3,2%, 1 ч.ч. захар и 1 к.л. сода бикарбонат. Сваряваш мл. в ДЪЛБОКА тенджера, намаляш температурата, добавяш захарта и бъркаш докато се разтопи. След това добавяш содата. Млякото ще се надигне доста, но няма страшно. Бъркаш през 10-15 мин., но след около час го правиш по-често, особенно към края, за да не загори. Отнема доста време докато се сгъсти, от час и половина до два, но вкусът е превъзходен и си заслужава да опиташ. Може да го ароматизираш с ванилия, но аз си го харесвам натурален :). Много наподобява на едновремешните бонбони "карамел му".
Пожелавам ти, винаги да ни радваш с красивите си и вкусни предложения! С обич...Еми

Публикуване на коментар

Back to TOP