Ригатони с октопод

>> сряда, 29 февруари 2012 г.




Лелее, мина цяла вечност, откакто не съм писала тук.
Направо си заслужавам порицанието.
Много неща, обаче ми се случват-все хубави и най-щастливото от тях, че вече не пуша!!!
След 20 години робство, вече съм свободна.
Но на това ще посветя отделна публикация, за да мога да споделя всичко, което ми се случи покрай новото ми раждане и новото начало в живота ми.
Определено имам какво да разкажа за това.
Но сега предлагам нещо вкусно на вашето внимание-ригатони с октопод.
Ако нямате октопод, а други морски дарове, заменете го смело, хич да не ви пука, пак ще стане хубаво.


Ригатони с октопод






Продукти:

1/2 пакет ригатони

за соса:
200 грама пресни пипала на октопод
1 голяма глава кромид лук
4-5 скилидки чесън
7-8 сушени домата
каперси по желание
босилек
риган
черен пипер или пипер меланж
100 мл течна готварска сметана
зехтин
хималайска сол




Сварете октопода в подсолена вода, докато стане крехък.
При мен бяха нужни около 40 минути.
В тиган със зехтин задушете нарязания на ситно лук и чесън, докато омекнат и ароматизират мазнината. Добавете нарязания октопод и го запържете леко.
Овкусете с подправките, като оставите черния пипер за накрая.
Нарежете сушените домати и добавете и тях.
Прибавете сметаната, намалете котлона и оставете за минута.
Махнете от котлона и овкусете с прясно смлян черен пипер или пипер меланж и сол на вкус.
Ако обичате каперси, поръсете малко и от тях.
Сварете пастата, според указанието на пакета и сервирайте с плънката, а отгоре настържете пармезан.



7 коментара:

Sunshine 29 февруари 2012 г., 14:15  

Ами млечното кремче? :)

Mарияна 29 февруари 2012 г., 14:22  

Рони, рецептата е чудна, ще я пробвам.
Честито за отказа от цигарите, и аз не пуша от години!
Честита баба Марта и нова визия на блога!

gogolina 29 февруари 2012 г., 16:32  

Рецептата с октопод няма да коментирам,със сигурност е много вкусно,но искам да те поздравя за проявената воля за отказа от цигарите!Самата аз не пуша вече 4 месеца и се чувствам чудесно,само че взех да качвам килца и се опитвам да балансирам с по не калорична храна.Дано се справя!
Честита Баба Марта и много здраве и късмет!

Живка 29 февруари 2012 г., 23:48  

Честита баба Марта,Рони!
Да си бяла и червена,като слънцето засмена!
Добре си се завърнала,с удоволствие те навестявам.Поздравления за спирането на цигарите!
Е, много години си се тровила-време е за пречистване....
Хубав ден!

Candy 1 март 2012 г., 1:49  

Честита баба Марта! Пожелавам ти много здраве и щастие! С нетърпение очаквам всяка твоя публикация, а с още по-голямо ще очаквам и да споделиш прекрасните неща около теб! Рецептата ти е много вкусна, а снимките чудесни! Както винаги!

Еликсир 1 март 2012 г., 13:23  

Много,много ми харесва пастата!
И много,много те поздравявам за всичко ново и хубаво в живота ти,нека бъде все така!
Прегръдки,мила!

Нели 1 март 2012 г., 21:59  

Честита Баба Марта :))
С пожелания за много здраве и щастие!

Публикуване на коментар

Back to TOP