Бакалия

>> петък, 13 януари 2012 г.




Днес няма да готвим, а ще ви разкажа за едно магазинче, което случайно намерих в нета.
Впечатли ме всичко, което видях и прочетох в него, но като един типичен бг потребител, свикнал да го лъжат и да го заблуждават с напудрени и високопарни реклами, не се доверих изцяло.
Въпреки всичко, реших да си поръчам продуктите, които си харесах като за първа поръчка, но в по-малко количество.
Сега съжалявам, че не си поръчах повече, защото всичко е просто ПРЕКРАСНО.
Реших, че ще бъде хубаво да споделя с вас за това магазинче, защото всеки от нас заслужава да се храни с качествени продукти.
Продуктите, както е написано и в сайта, са произведени в малки ферми и манастири само в екологично чисти региони и всички носят домашния вкус.
Ще се убедите, че и ние, българите, можем да приготвяме синьо сирене.
Има мезета, сирена, хляб, млечни продукти, вина, сокове, зимнина с чудно вързани с канапче капачки и какво ли още не, просто приказка!
Голямо предимство е и това, че повечето продукти се продават на грамаж и можете досущ като в бакалия да си изберете от кое по колко да си купите, за да ви е прясно винаги.
Понеже ми прави впечатление, че не всеки вижда хиперлинковете, когато ги слагам из публикациите си, за ваше улеснение, за да разгледате магазина, натиснете ТУК.


Бакалия 




Всеки, който реши да опита продуктите, които се продават в магазин  Бакалия, ще получи, освен вкусни и качествени продукти, и топло и персонално отношение.
Когато пристигна пратката ми останах силно развълнувана и впечатлена от начина, по който са опаковани нещата.
В България все пренебрегваме опаковката, а тя е важна, защото показва отношение.
Отношение към клиента, а не просто желание на дадена марка или магазин да си пробута стоката.
Шумолящата снежнобяла хартия, грижливо опакования хляб, уханието, което се разнесе, когато разпечатах колета си, ме оставиха без думи.
Почувствах се като едно време, тогава, когато магазинерката увиваше сиренето в хартия с отработен жест, почувствах се като във времето, в което всичко беше вкусно.
Само че, този път по чистичката бяла хартия липсваше отпечатъка по сиренето от написаната с химикал сметка, по която можеш да разбереш какво си е купил съседа преди теб.:)



Съжалявам, че забравих да снимам и траханата, която още утре ще си приготвя за закуска.
Маслото, хляба, биволските сирена, изварата, родопската закуска, която е направена от хомогенизирани краве сирене, масло и извара, всичко е много, много вкусно.
Макар че, сега се опитвам да съм на диета, не можах да устоя на аромата на всяко от тези неща и веднага ги опитах.




Родопското масло от село Змеица мирише на каймак и е много различно от продаваните в търговската мрежа или поне от тези, които аз съм пазарувала досега.
Хлябът е извънземен, няма какво излишно да ви хваля хляба от спелта, просто трябва да се опита.
БОЖЕСТВЕНИ ПРОДУКТИ- ВСИЧКИТЕ!




Нарочно оставям акациевия мед накрая, защото той е много специален за мен.
Когато бях малка, с група деца си играехме на поляната на село и точно на тази поляна протичаше и обяда.
Помните как беше- бягаш след топката или си улисан в друга игра и нямаш време да се прибереш, да си измиеш ръцете и да седнеш да обядваш.
Там, по време на игра, всеки беше захапал по една филия, намазана с нещо.
Бабата на едното от децата имаше акациев мед и винаги, когато му носеше филия с мед и масло, носеше и на нас и всички попадахме в Рая на най-вкусния обяд на света.
Та, тоя акациев мед не бях опитвала от тогава и в мига, в който го видях в Бакалия , изобщо не се поколебах и си поръчах.
Същия е!
Не е на онази баба, но е същия на вкус.


Рядко се впечатлявам от хранителни стоки, но Бакалия определено вече е сред моите любими за пазаруване места.
Дори и хляб мога да си поръчвам от там, защото пратката ми пристигна за 1 ден от София до Бургас.
Оставям ви да четете, а аз отивам да си намажа още една филийка хляб от спелта с масло и мед.



9 коментара:

SONYA SHATEVA 13 януари 2012 г., 11:35  

Благодаря Вероника, наистина много интересен сайт!Отбелязвам и , че съм впечатлена от начина , по който си представила всичко!Сега гледам и ще пробвам скоро от продуктите на Бакалията:)
Поздрави и приятен уикенд!

Funky_F 13 януари 2012 г., 12:19  

Много интересен сайт ...благодаря за представянето :)

Elia 13 януари 2012 г., 17:21  

Благодаря, че сподели, липсваха ми същите тези неща :-)

ели

Lulu 14 януари 2012 г., 10:16  

Впечатли ме! Благодаря, че го представи! Току що си напазарувах:)

Анонимен,  15 януари 2012 г., 1:31  

Ходили сме в с. Равногор и в близкия курорт Атолука. Природата и въздуха там са прекрасни, това е екологично чист район (потвърдено от изследвания на НАСА). Маслото и другите млечни продукти са страхотни,имат наистина домашен вкус и истински аромат, който се намира все по-рядко. Как ми се ходи пак в онзи планински край!!!

Dani 15 януари 2012 г., 5:56  

Благодаря за споделеното!
Току-що разгледах всички продукти и съм доволна от представеното!
Хареса ли ти маслото защото искам да си направя пречистено /гхи/ ?

Ginger Cookies 15 януари 2012 г., 7:29  

Радвам се, че ви харесва откритието ми.:)
Нямаше начин да не го споделя с вас.
Дани, хареса ми маслото, различно е от другото българско, което съм опитвала, мирише хубаво, хубаво жълто е. Надявам се да получиш много хубаво гхи.:)
Поздрави и успешна нова седмица на всички.:)

Анонимен,  17 януари 2012 г., 3:26  

Q da vidime koi sushto pazaruva ot edin mn dobur magazin.Da ti priznaq,che i az ot ne mnogo vreme pazaruvam ot tam :) (Djuli)

Христо Василев 27 януари 2012 г., 16:34  

Направо да ти потекат лигите, това си е голяма вкусотия и страшно интересна идея на хората да продават тези неща по интернет. Браво.

Публикуване на коментар

Back to TOP