вторник, 1 юни 2010 г.

Канелени ореховки

Днес видях , че ми е останал един пакет от вълшебното тесто  и понеже не исках да го оставя да стои още самотен ,  започнах да мисля какво мога да направя с него.
Искаше ми се да е нещо леко ,  без сиропи , плодове или кремове и тъй като умирам за канела и орехи ,  решението дойде бързо .
Започнах да правя тези сладки ореховки , без да съм наясно какво ще се получи накрая ,  но с канела , масло и орехи финалът в никакъв случай не може да
бъде лош . :))
Канелените ореховки са много подходящи за сутрешното ви кафе , а ако ви се струват твърде семпли ,  винаги можете да си направите някаква добавка към тях - карамелизирани ябълки или някакъв плодов сироп .
Оставям това на вашата фантазия !

Канелени ореховки

   




Продукти :

вълшебното тесто от тази рецепта
1/2  пакетче краве масло
2  с . л .   канела
2  с . л .   кафява захар
1  ч . ч .  счукани орехи

Разточете тестото на правоъгълна кора с дебелина около 1 см .


Нарежете маслото на парченца и го сложете върху кората .




Сгънете го няколко пъти като плик .


Разточете го отново на правоъгълна кора и го поръсете с останалите продукти
( предварително смесени ) .




Навийте кората на руло и започнете да режете филийки с дебелина 2 - 3 см . 




Сложете ги върху намаслена тавичка ( или постелена с хартия за
печене ) ,  намажете ги с белтък ,  поръсете ги с бяла захар и печете на 180 градуса около 15 - 20  минути .
След като изстинат малко ,  ги поръсете с пудра захар . 
Още докато са леко топли ги приберете в кутия или буркан за сладки .





6 коментара:

  1. Божествено изглеждат тези сладки! :-)

    ОтговорИзтриване
  2. Невероятен комплимент от професионалист като теб! :)
    Сърдечно ти благодаря ! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Страшно много обичам ореховки, а тези изглеждат невероятно вкусни и скоро ще ги пробвам! Благодаря за рецептата :)

    ОтговорИзтриване
  4. Ако ми позволиш , да ти дам един съвет - направи си по - голяма доза от вълшебното тесто , уникално е и могат да се направят много рецепти с него. Може да се замразява и това не променя качествата му .
    В раздел " Вълшебното тесто " съм показала няколко варианта за рецепти . :)
    Поздрави ! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Май направих тестото по-меко, отколкото трябва, доста трудничко се работеше с него и реших да не си усложнявам живота, затова направих нещо като понички:))) Следващия път ще си знам да слагам повече брашно:)

    ОтговорИзтриване
  6. Вероника,преди да замразя тестото,трябва ли да втаса и като го размразя отново ли да втасва!

    ОтговорИзтриване