Днес видях , че ми е останал един пакет от вълшебното тесто  и понеже не исках да го оставя да стои още самотен ,  започнах да мисля какво мога да направя с него.
Искаше ми се да е нещо леко ,  без сиропи , плодове или кремове и тъй като умирам за канела и орехи ,  решението дойде бързо .
Започнах да правя тези сладки ореховки , без да съм наясно какво ще се получи накрая ,  но с канела , масло и орехи финалът в никакъв случай не може да
бъде лош . :))
Канелените ореховки са много подходящи за сутрешното ви кафе , а ако ви се струват твърде семпли ,  винаги можете да си направите някаква добавка към тях - карамелизирани ябълки или някакъв плодов сироп .
Оставям това на вашата фантазия !
Канелени ореховки
   
Продукти :
вълшебното тесто от тази рецепта
1/2  пакетче краве масло 
2  с . л .   канела
2  с . л .   кафява захар
1  ч . ч .  счукани орехи
Разточете тестото на правоъгълна кора с дебелина около 1 см . 
Нарежете маслото на парченца и го сложете върху кората .
Сгънете го няколко пъти като плик .
Разточете го отново на правоъгълна кора и го поръсете с останалите продукти
 ( предварително смесени ) .
Навийте кората на руло и започнете да режете филийки с дебелина 2 - 3 см . 
Сложете ги върху намаслена тавичка ( или постелена с хартия за
 печене ) ,  намажете ги с белтък ,  поръсете ги с бяла захар и печете на 180 градуса около 15 - 20  минути .
След като изстинат малко ,  ги поръсете с пудра захар . 
Още докато са леко топли ги приберете в кутия или буркан за сладки .
 








 
 
Божествено изглеждат тези сладки! :-)
ОтговорИзтриванеНевероятен комплимент от професионалист като теб! :)
ОтговорИзтриванеСърдечно ти благодаря ! :)
Страшно много обичам ореховки, а тези изглеждат невероятно вкусни и скоро ще ги пробвам! Благодаря за рецептата :)
ОтговорИзтриванеАко ми позволиш , да ти дам един съвет - направи си по - голяма доза от вълшебното тесто , уникално е и могат да се направят много рецепти с него. Може да се замразява и това не променя качествата му .
ОтговорИзтриванеВ раздел " Вълшебното тесто " съм показала няколко варианта за рецепти . :)
Поздрави ! :)
Май направих тестото по-меко, отколкото трябва, доста трудничко се работеше с него и реших да не си усложнявам живота, затова направих нещо като понички:))) Следващия път ще си знам да слагам повече брашно:)
ОтговорИзтриванеВероника,преди да замразя тестото,трябва ли да втаса и като го размразя отново ли да втасва!
ОтговорИзтриване