четвъртък, 17 юни 2010 г.

Свински хапки с червен лук и мащерка

Много се чудех дали изобщо да слагам тази рецепта в блога,  защото е много обикновена и нормална , но пък кой е казал, че трябва да приготвяме само ненормални неща . :)))
Много бързо и много лесно за приготвяне  , подходящо , както за основно ястие , така и за мезе за червено вино . :))


Свински хапки с червен лук и мащерка







Продукти :

400- 500 грама свинско вратно месо
3 глави червен лук
1 буркан мариновани печурки
прясна мащерка
пресен босилек
черен пипер
сол
щипка захар
1 пълна супена лъжица доматено пюре
1 / 2  чаена лъжичка червен пипер
чили на вкус
50 мл червено вино


Нарежете месото  на хапки осолете го и го изпържете до готовност , прибавете нарязания на едро лук и задушете за малко.
После сложете червения пипер и го запържете с месото и лука за няколко секунди . Прибавете виното , гъбите ,  доматеното пюре и захарта . 
Ако обичате пикантни храни , сложете си малко чили .
Оставете да се готви покрито с капак на слаба степен на котлона за 5 минути .
Сервирайте с прясна мащерка , босилек и лимонче . :))

4 коментара:

  1. Днес го сготвих,само ,че замених червения лук с обикновен и маринованите печурки с пресни,но пак стана много вкусно и в компанията на изстудена Болярка,супер!:)))

    ОтговорИзтриване
  2. Радвам се, че ти е харесала рецептата . Много е обикновена , но наистина е вкусно. :))

    ОтговорИзтриване
  3. Ехххх, перфектно се получи! Сложих пресни гъбки и аз, че тези маринованите имат особен вкус за мен :)
    Благодаря отново на Рони! :)
    Мария, Варна

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотно , много се радвам , Миме ! :))
    Поздрави ! :))

    ОтговорИзтриване