Трябваше да кръстя тази рецепта "Изядохте ме с тия кюфтета!":), защото моите приятелки просто ме побъркват да им правя пържени кюфтета.
Не нещо завъртяно и нестандартно, а това.
Какво толкова, кюфтета като кюфтета, ама не.
Реват, та се късат.
И за да се отърва от този кулинарен терор, публикувам тук начина им на
приготвяне, та другия път, като зяпнат пак за кюфтета, ще им давам линк към рецептата.:)
А междувременно може и на вас да ви допаднат.
Дано.
Пържени кюфтета
Продукти :
500 грама осолена кайма смес (свинско и телешко месо)
1 голяма глава кромид лук
2 филийки бял хляб, напоени в прясно мляко и изцедени
1 яйце
чубрица
сух риган
щипка кимион
прясно смлян черен пипер
щипка сода бикарбонат
1 / 3 чаена лъжичка сладък червен пипер
пресен магданоз
Нарежете лука много ситно .
Ако искате можете да го настържете, но ние вкъщи обичаме да го усещаме в кюфтенцата.
Нарежете на ситно и пресния магданоз.
Смесете всички продукти много добре.
Аз меся каймата доста време и след това я оставям да "cи почине" около 30 минути в хладилника.
Загрейте силно тиган с олио.
След като мазнината е достатъчно загрята, намалете малко котлона и с намокрени с вода ръце, оформете кюфтета и ги изпържете.
Готовите слагайте върху кухненска хартия.
Не покривайте с капак, за да остане хрупкава коричката им.
super sa BRAVO!!!!!!!!!!!!!
ОтговорИзтриванеМного благодаря!:))
ОтговорИзтриванеUNIKALNA KUHNJ....BRAVO
ОтговорИзтриванестанаха невероятно вкусни,ще пробвам всички рецепти
ОтговорИзтриванеСтанаха невероятни, правих ги на обяд. Облизахме си пръстите, цялото семейство.
ОтговорИзтриванеГена, щастлива съм, че сте харесали рецептата.:)))
ОтговорИзтриванеСега ще си приготвя каймата ,а довечера ще ги изпържа.Благодаря изглеждат много апетитно!
ОтговорИзтриванеПробвах рецептата,на всички многооо ни хареса.Благодаря за добрата идея!
ОтговорИзтриванеСтрахотна вечеря си спретнахме! Много благодаря за рецептата
ОтговорИзтриванеИзключително много ме учудва, но пък безкрайно ме и радва факта, че именно тази рецепта се оказа най-четената в блога ми.:))
ОтговорИзтриванеМного, много благодаря на всички, които сте я харесали.:))
изглежда вкусно рони
ОтговорИзтриванеАз ги изпекох в тефлонов тиган. Станаха СУПЕР. БРАВО.
ОтговорИзтриванеПрекрасни кюфтенца станаха!!!Благодаря ти,че сподели с нас тази рецепта.
ОтговорИзтриванеАнонимен, 10 февруари 2011 04:24
ОтговорИзтриванеСега ще си приготвя каймата ,а довечера ще ги изпържа.Благодаря изглеждат много апетитно!
Това е моя публикация,това са нашите кюфтета само те се правят!!!Страшно вкусни!Търся торта, имам Р.Д.в събота и съм се спряла на торта "Гараш".След като я приготвя ще се похваля.Голяма Благодарност за добре обяснените рецепти!!!!Поздрави:)
Edin vupros ot men - ovalvash li gi v brashno ili galeta predi purjeneto? :) Pozdravleniq za chudnite recepti, zapochvam da gi izprobvam malko po malko :)
ОтговорИзтриванеНе, не овалвам в нищо, защото не ми допада как брашното почернява в тигана и придава неприятен вкус на следващите партиди.
ОтговорИзтриванеБлагодаря.:))
zdravei ,veronika ,kuftencata stanaha 4udesni,dobavih malko presni 4u6ki narqzani na drebno
ОтговорИзтриванеЩе опитам тази рецепта :)
ОтговорИзтриванеsega otivam da prigotvqm produktite i 6te gi pravq.izgljdat mnogo vkusni:))))))))
ОтговорИзтриванеmnogo vkusna recepta
ОтговорИзтриванеПривет Рони!Баща ми цял живот си мисли че прави най-вкусните кюфтета,не и след като опита моите правени по твоята рецепта!!!страшни са!!!браво и благодаря!!!Ангелина
ОтговорИзтриване:)))) Това много ме развесели като история. Сигурна съм, че и неговите кюфтета са прекрасни.:)
ОтговорИзтриванеПоздрави на всички вкъщи и да ви е сладко.:)
Да,чудесни са!Аз добавям и настърган кашкавал :)Благодаря за рецептата:)
ОтговорИзтриванеИскам само да попитам , на колко се пуска котлона и се пържат ? Ако котлона е с 9 степени ?
ОтговорИзтриванеКато е на 9-та винаги ми се струва че прегарят а от вътре стават леко сурови , като намаля на 5 , ми се струват че поемат много мазнина и стават бавно.Имали няква таина в пърженето ?
Забелязвам че е така и с пържените картофи и лучените кръгчета.
Загрявам котлона на 8 степен и сгорещявам мазнината(но без да запуши олиото) и после пържа на 7 степен.
ОтговорИзтриванеИначе за другото е точно така-пърженето си има техника и е много важна температурата за всичко.:)
Единствената ми забележка е прясното мляко! Стават тежки и неприятни, не мисля, че е добра идея. Съвсем леко натопих хляба, но не ми харесаха!
ОтговорИзтриванеТежки и неприятни?
ОтговорИзтриванеСтранно.
Да не Сте използвали домашно овче мляко или козе?
Не съм съгласна с Вас, с краве мляко от магазина и изцедени после филийките, няма как да бъде тежко и неприятно.
И все пак, благодаря за коментара.
Привет ! :)
ОтговорИзтриванеАз също не мога да ги уцеля нищо и никакви кюфтенца - отвън прегарят , а вътре остават недоопържени :( Мисля да пробвам без брашно/галета , но се притеснявам да не залепнат или тотално да се разпаднат .... ?!?
Това с прегарянето става именно, защото ги овалвате в брашно. Опитайте както съм написала аз в рецептата, просто с мокри ръце си ги оформете без да ги овалвате после в нищо.
ОтговорИзтриванеАко изцеждате добре хляба (да не е мокър и на каша) и ако Ви е хубава каймата, просто няма начин да се разпаднат.
От т.нар. купешка готова кайма, най-хубави ми ставаха със САМИ-М (големите тарелки от 500 грама, а не тази в хартия).
От повече от 7 месеца не ям месо и вече не мога да съм полезна на тема видове кайма, но предполагам, че тази я има още на пазара.
Успех.:)
Здравейте, направих кюфтенцата. Супер са, само че станаха безсолни. Ако може авторката да добави колко сол се слага към не осолената кайма. Поздрави, жената много ги хареса :)
ОтговорИзтриванеТова са най-вкусните кюфтенца, коита съм яла, направо им изгубих бройката. Чудесна рецепта!
ОтговорИзтриванеВ рецептата пише ОСОЛЕНА КАЙМА. Съжалявам, че са станали безсолни, но вината не е моя.:)
ОтговорИзтриванеКоличество сол за безсолна кайма няма как да напиша, защото това е въпрос на вкус и всеки преценява чрез опитване.:)
Благодаря за коментарите, радвам се, че харесвате кюфтетата.:)
Поздрави на всички.
Това са първите кюфтета,които правя и .... ами страхотни станаха, благодаря!
ОтговорИзтриванеWow...amazing fried meatballs :)(:Respect
ОтговорИзтриванеThank you.:)
ОтговорИзтриванеA ако може да кажете колко време се пържат (като за начинаещи)
ОтговорИзтриванеПържат се до готовност.:)
ОтговорИзтриванеПросто гледате да са достатъчно зачервени и приятно златисти и обръщате от другата страна.
Най-яките пържени кюфтета които съм пробвал! Друга рецепта няма да търся повече. Тази ще е за постоянно!!!!!
ОтговорИзтриванеНай-яките кюфтаци които съм пробвал! Тази ще е рецептата
ОтговорИзтриванерецептата изглежда много добре,ще я пробвам тази вечер.Моите винаги са много сухи,затова прясното мляко и содата ме заинтригуваха.
ОтговорИзтриванеako iskate opitaite s 2 soypeni lajiki rendosan dobre yzrql domat,i 1 4aena ocet,a hlqba vav voda
ОтговорИзтриванеБраво на рецептата!
ОтговорИзтриванеОмесих ги в робота и опържих във фритюрника - станаха чудесни.
zdraveite!interesuva me hlebnata soda zagasia li se v kiselo mliako i moje li da se zameni s gazirana voda?blagodaria!
ОтговорИзтриванеНе се загася в кисело мляко, слага се директно в сместа. Не може да се замести с газирана вода, едното е съставка на прах, а другото-течно.
ОтговорИзтриванеКаймата ви ще стане водниста.
Успех.:)
Благодаря :)
ОтговорИзтриванеShte gi probvame.Do sega ne sam gi pravila taka.Blagodarq!
ОтговорИзтриванеИма защо да те ръчкат супер са а да не казвам колко бира пият тия кюфтета:-D
ОтговорИзтриванеКюфтетата са уникални,благодаря за рецептата,не бях ползвала прясно мляко за хляба,но наистина вкуса е по различен
ОтговорИзтриванеhahahahahahahahaha mnogo lesno
ОтговорИзтриванеБлагодаря!!!!
ОтговорИзтриванеНай- вкусните кюфтета, които съм правила.
Стават чуднички! Кюфтенцата са най-любимото ми хапване!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Утре ще ги приготвям за първи път но като гелдам коментарите мисля, че ще станат чудесни :)
ОтговорИзтриванеТези кюфтенца стават страхотни всеки път! Мъжът ми обича пържени кюфтета, а аз не знаех как да ги приготвям (майка ми не готвеше с кайма изобщо, камо ли кюфтета....), но с тази рецепта няма грешка - обожава ги. Благодаря Ви!
ОтговорИзтриванеаз добавям и чесън
ОтговорИзтриване