вторник, 18 май 2010 г.

Маскарпоне с череши и бишкоти







Продукти :

За заливката : 
2 ч . ч .  пресни череши (  обезкостени и срязани на 2 )
1 / 2  ч . ч .  червено вино
2  с . л .  захар
1  с . л .    прясно изцеден портокалов сок
ромова есенция

За крема :
300 грама маскарпоне
1 с . л .  мед
1 с . л .  прясно изцеден портокалов сок

бишкоти ( сиропират се в прясно мляко с протокалов сок )


Сложете всички продукти за заливката в метален съд и ги сложете за 15 минути на слаба сила на котлона .  Черешите трябва да омекнат и соса да се сгъсти . 


Оставете ги да изстинат .
Пригответе крема ,  като смесите всички продукти за него .
На дъното на подходящи купички сложете обилно сиропирани бишкоти ,  върху тях изсипете крема и завършете със заливката .

1 коментар: