вторник, 25 май 2010 г.

Pastry Cream

" Pastry Cream "  е един от най - популярните кремове ,  които се използват за торти и сладкиши . Но често мои приятелки ми казват ,  че не им се получава и се чудят какви негови заместители да използват  .
Всъщност, рецептата е много лесна за изпълнение ,  единствената пречка за получаване на гладък и лъскав крем е липсата на търпение у готвача . :))

 " Pastry Cream "

Продукти:
4  чаени чаши прясно мляко
1  пълна ч . ч .  захар
4  ч . л .  краве масло
щипка сол
1  цяло яйце
6  жълтъка
6  ч . л .  царевично нишесте
3 - 4  ванилии

Приготвяне на крема :
Сложете на котлона млякото ,  маслото , солта , ванилията и половината захар .  Затоплете ги до пълното разтапяне на маслото на слаба степен на котлона . 
В отделен съд разбийте добре яйцата с останалата захар и царевичното нишесте .Махнете горещото мляко от котлона , изчакайте 1 - 2 минути да поизстине и започнете да сипвате по малко от млякото към яйчената смес .
Това е много важно - не изсипвайте яйцата в млякото ,  а точно обратното  - малко по малко добавяйте мляко към яйчената смес до пълното им смесване . 
Разбъркайте  много добре до получаване на хомогенна смес .

Сложете сместта на котлона и на много слаба степен започнете да разбърквате постоянно до сгъстяването на крема .
Става бавно , но не усилвайте степента на котлона и не се отказайте да разбърквате ,  за да може да се радвате на страхотен гладък крем накрая .1 коментар: