неделя, 24 юли 2011 г.

Крем супа от моркови и картофи с настъргано сирене



Бързо, бързо, нямам време за написването на дълъг текст на днешната рецепта, но пък трябва да ви я подаря.
Толкова е вкусна тази супа, че ще е грехота да не я споделя с всички вас.
Ако замените сиренето с тофу, ще е идеална за веган привържениците, освен това, в който и от двата варианта да я приготвите, ще бъде чудесно предложение и за всички, които се интересуват какво внасят в организма си с всяко хранене.


Крем супа от моркови и картофи с настъргано сирене






Продукти:

6-7 средни към големи моркова
4-5 средни картофа
1 голяма глава кромид лук
хималайска сол
сусамово олио
пресен лимонов сок
прясно смлян черен пипер
бял пипер
корен целина

за сервиране:
краве сирене
"Бейк Ролс"




Нарежете зеленчуците-картофи, моркови, лук, целина, не се старайте във формата, защото после ще се пасират.
Сварете ги във вода и когато са готови, махнете тенджерата от котлона.
Овкусете с всички останали съставки, изсипете малко сусамово олио и хубаво пасирайте супата до получаване на гладка кремообразна смес.
Сервирайте с настъргано сирене и кръгчета "Бейк Ролс".



3 коментара:

  1. Рони,много обичам такава супа,а с моята фокача ще си паснат перфектно:)Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Точно приключвам с вечерята, която се състоеше от тези супа, и бързам да споделя мнение - по - вкусна и хранителна супа не съм вкусвала, а дори не я подправих със сирене и бейкролс, не исках да си развалям вкуса на зеленчуците. Изключителна за моя вкус и много бърза и лесна за приготвяне - идеално вписваща се в ежедневието ми! Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване