петък, 26 април 2013 г.

"Veggic"- веган ресторантът на Пловдив




Пловдив има още един повод за гордост- красивият град може да се похвали със своя първи веган ресторант.
"Veggic" е прекрасно място, което ще посетя веднага, щом отново имам възможност да отида в един от най-любимите ми градове.
Реших да подготвя подобна публикация, въпреки че не съм имала възможността все още да се насладя "на живо" на чудесните ястия, които предлага това уютно заведение, защото почувствах желание да подкрепя създателите му в начинанието им.
Това не е платена публикация, нито рекламна.
Не познавам тези хора, дори не знам кои са, но искрено искам да ги поздравя и да им дам едно приятелско рамо, защото България има нужда от такива личности.
Мечтая си в нашата Родина подобни места да не бъдат рядкост, а да бъдат навсякъде, да печелят все повече почитатели и приятели, да носят удовлетворение и на клиентите, и на собствениците си.
Защото това не е просто място, в което човек сяда, задоволява физиологична нужда и си тръгва.
В подобен кулинарен Рай всяка хапка от храната е приготвена с любов и отношение, всяка хапка е здраве и положителна енергия и колкото и отнесено да прозвучат тези думи за някого, това е една от най-важните стъпки, които трябва и предстои да направи човечеството- Промяната в начина на хранене.
Промяна, която носи със себе си нов поглед, нова посока на мисълта, потребността и взаимоотношенията ни с Природата и всички останали живи същества, различни от нас, хората.
И колкото по-скоро човечеството събере вяра и сили и направи тази стъпка, толкова по-бързо и по-близо ще се приближи то до собственото си спасение- и физическо, и духовно.
Знам какво е коствало на авторите на "Veggic" да създадат този прекрасен проект за даряване на здраве и аз искрено ги подкрепям и адмирирам хъса им, амбицията и волята да предприемат нещо толкова смело в едни времена на оскотяване, нерешителност, безверие и страх от неизвестното.
Бъдете силни и не спирайте да творите доброта и красота.
А аз ще гледам да ви посетя в почивен за мен ден, та да имам възможност да опитам цялото ви меню.:)


"Veggic"- веган ресторантът на Пловдив





Можете да намерите ресторанта на адрес:

Пловдив
улица "Княз Александър I" 32, етаж 6
Работно време: 10.30-19.00 часа
Телефон за връзка: 087 862 3682


Ето как се представят самите създатели на "Veggic":


Ние сме ентусиасти, жадни да споделяме своите знания, възгледи и усещания за това коя е добрата храна. Не сме професионалисти. Никой от нас не е бил главен готвач, сервитьор или барман. Всички сме обединени от мечтата, хората да започнат да се хранят по-качествено, по-рационално и природосъобразно. Водени от тази мечта отворихме вратите на Веджик.
Ще ни намерите на Главната в Пловдив (улица Княз Александър І, № 32) - до стълбичките в сградата City Center Lero, на 6- тия етаж. 
При нас ще опитате здравословни, пречистващи, тонизиращи и засищащи напитки, суровоядски ястия, вкусни десерти и много други нестандартни и различни предложения за деня.

























И после нека пак някой да се изкаже, че веганите и суровоядците се хранели скучно.:)

А какво ще кажете за гледката от ресторанта:


Един съвет към всички, които ще посетят ресторанта- отидете с празен стомах, защото ще ви е нужно място- всичко изглежда от вкусно по-вкусно.
Късмет, попътен вятър и много верни приятели ви пожелавам, "Veggic".


7 коментара:

  1. Всичко е много вкусно и красиво поднесено! Няма да пропусна това място при поредната разходка до Пловдив!

    ОтговорИзтриване
  2. Аз съм от Пловдив и засега 3 пъти съм била във Веджик. Мястото е много приятно, хората са любезни, мили, особено положителни. ;) За всичко, което съм консумирала там- нямам забележки, вкусно и...веганско.:)Придружителите ми не са били веге-ориентирани, но на всички им хареса (има биричка и страхотен хумус с крекери за мезе). То няма как да е и иначе, защото мястото е много добро. Цените са нормални и уместни, в никакъв случай не е по-скъпо от коя да е квартална кръчмичка, а във всяко друго отношение- няма място за сравнение с кварталните заведения. Аз много се радвам, че има такова място в Пловдив и само се моля да им потръгне, за да се задържат и да ги има. Не се притеснявам, че ги хваля толкова, защото всеки който ги посети, ще се увери в думите ми. Лара

    ОтговорИзтриване
  3. Веджик е прекрасно място! Вече няколко пъти съм обядвала там - атмосфера на пълен релакс и неочаквано вкусни ястия. Не съм вегетарианка, само спазвам християнските пости, но с удоволствие ще го посещавам толкова често, колкото мога. Отново и отново :)От сърце желая успех на създателите на този оазис! Благодаря ви! Петя

    ОтговорИзтриване
  4. Как пък веднъж за разнообразие някой не направи нещо такова на по-достъпно място.Имам предвид за хората с двигателни проблеми.Аз лично с удоволствие бих опитала вкусната ви храна......като изключим факта ,че няма начин да се кача на 6-ти етаж .

    ОтговорИзтриване
  5. ООО всичко изглежда невероятно със сигурност ще го посетя при следващата си визита до Пловдив

    ОтговорИзтриване
  6. Относно достъпа до ресторанта, мога да кажа, че той е на 6 ет. но до него се стига с комфортен асансьор, в който спокойно може да се побере детска или инвалидна количка. Асансьорът извежда направо в салона. Няма стъпала или бордюри, може би от самата Главна улица към Сити центъра, в който е Веджик има стъпало, но сега не мога да си спомня как е точно. Надявам се всички желаещи да могат да го посетят. Лара

    ОтговорИзтриване
  7. Чудесно място за вегани и суровоядци.И тук във Варна има едно подобно местенце, но като че ли в Пловдив е по - добро.Записвам си адреса, имам ли път натам ще го посетя със сигурност.Всичко е толкова красиво и елегантно.
    Поздрави и дано има повече такива хора, които със старание и хъс приготвят сурови и веган ястия и десерти !

    ОтговорИзтриване