понеделник, 15 април 2013 г.

Пастет от сушени домати и слънчогледови кълнове




Пастетите са ми много любими- и за ядене, и за приготвяне.
Слагаш в блендера различни продукти, правиш си вариации и се чувстваш като истински създател на нещо ново и твое лично творение.
Не че е кой знае какво творение, но си е индивидуално и винаги става със собствен почерк.
Днешният пастет се получи много вкусен- чудесна комбинация между сушени домати и слънчогледови семки.
Ако нямате в наличност купени кълнове от слънчоглед (продават се в Била и Карфур готови), по-добрия вариант е да си направите сами.
Става много лесно.
ТУК можете да прочетете как се правят слънчогледови кълнове.
Много са полезни и участието им в този пастет го правят добър не само за вкусовите ви  рецептори, а и за здравето ви.


Пастет от сушени домати и слънчогледови кълнове







Продукти:

1 чаена чаша сушени домати
1 чаена чаша слънчогледови кълнове
1/2 прясна сладка, червена чушка
зехтин или олио шарлан на вкус
хималайска сол на вкус
3-4 скилидки чесън
малко пресен босилек
малко мащерка (по избор)
щипка лют червен пипер
2 супени лъжици (без връх) сусамов тахан
1 чаена лъжичка смлян кимион
прясно изцеден лимонов сок на вкус



Накиснете доматите във вода, докато омекнат.
Сложете ги в блендер, заедно с останалите съставки и смелете всичко до получаването на гладък пастет.
Опитайте го и при нужда сложете още сол, пипер, кимион или лимонов сок.
Поръсете пастета с лют пипер и/или кимион, ако ви допада да го сервирате по този начин, и полейте с няколко капки зехтин (или шарлан).



Няма коментари:

Публикуване на коментар