събота, 10 септември 2011 г.

Пица с риба тон и лук




2 през нощта е, не се сърдете, но не ми идва наум никаква увертюра към рецептата.
Само ще ви кажа, че тази пица беше много, много вкусна.
Една от любимите ми комбинации е пица с риба тон и лук.
Ако и вие сте от хората, които обичат пици, различни от най-разпространените с шунка, бекон и т.н., опитайте.

Пица с риба тон и лук






Продукти:

за тестото (за 1 пица):
1 пълна чаена чаша бяло брашно (и още за помощ при месенето и точенето)
1/2 чаена чаша топла вода
1/4 кубче прясна мая
1/2 чаена лъжичка сол
1/2 чаена лъжичка захар
доматено пюре, подправено със сол, захар, зехтин и черен пипер
консерва риба тон
кромид лук, риган и кашкавал





Включете фурната на 200 градуса.
Разтворете маята във водата и от всички продукти омесете тесто.
Много е лепкаво, но не се притеснявайте, така трябва.
Помагайте си с набрашняване на ръцете.
Подгответе си голяма тава и я застелете с хартия за печене.
Поръсете я с брашно.


На набрашнен плот с набрашнени ръце разточете тестото на тънка кора и я сложете върху хартията.
Намажете блата с доматения сос, поръсете с риган, а после с лука, нарязан на лентички.
Сложете с лъжица от рибата на места върху блата, поръсете обилно с настърган кашкавал. По желание сложете и маслини.
Изпечете до готовност.
Става много бързо, не я препичайте прекалено, за да е сочна.


5 коментара:

  1. Рони, страхотна пица. Аз правя подобна, но добаваям и домати и маслини. Любимата ми е :)
    Поздрави и хубав ден от мен!

    ОтговорИзтриване
  2. Изглежда невероятно, задължително ще я пробвам скоро. Аз бих добавила и зелени маслини :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Ще кажа само едно кратко и красноречиво.......УааааааааУ и ще захапя ей това хрупкавото крайче от последната ти снимка:))!

    ОтговорИзтриване
  4. Хейййй :) Много се радвам,че намерих блога ти :) Има доста интересни,лесни и здравословни рецепти :) Преди малко направих пицата и със сестра ми ометохме половината тава :D :D

    ОтговорИзтриване