неделя, 7 април 2013 г.
"Хляб с 3 брашна и 4 семена"
Прекрасен хляб, няма да съжалявате, ако го опитате.
Ухае на село, земя и ароматни брашна, а семенцата фино галят небцето с всяка хапка.
Идеален е за здравословни сандвичи за вас и децата ви, за хапки с различни пастети, а и ей така, просто като хляб на вашата трапеза.
Приготвя се лесно.
"Хляб с 3 брашна и 4 семена"
Продукти:
(питката е правена малко "на око" по отношение на продуктите)
1 чаена чаша брашно от лимец
1/2 чаена чаша брашноот елда
1/2 чаена чаша брашно от ръж
хималайска сол на вкус
съвсем малко кафява захар за баланс на вкуса
веган био мая без глутен
вода до получаване на лепкаво тесто
семена- тиквени, ленени, слънчогледови, конопени
Прибавих в тестото долу горе една шепа ленено семе, както и малко слънчогледови, конопени и тиквени.
Сложете от тях количества по ваш вкус.
Не меся тестото, защото е много лепкаво (така трябва), а бъркам с шпатула.
Оставям да втаса, после омесвам с малко брашно, оформям питка, оставям я да втаса направо върху хартията за печене.
След второто втасване (около 30 минути), поръсвам с още семена и пека около 20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Етикети:
Веган,
Елда,
Здравословно и диетично,
Киноа,
Лимец,
Хляб и тестени изделия
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Изглежда уникално вкусен, ще си набавя от продуктите и ще докладвам :)
ОтговорИзтриванеВероника,опитай и този хляб, ето линк-
ОтговорИзтриванеhttp://mynewroots.org/site/2013/02/the-life-changing-loaf-of-bread/
Поздрави,Милена ххх
А тази рецепта става ли за хлебопекарна? Благодаря!
ОтговорИзтриванеНе знам, нямам опит с хлебопекарни, меся само на ръка на този етап.:)
ОтговорИзтриване