Ако много обичате хляб и сте на "Вие" с хранителните режими за редуциране на тегло, ако обичате лесните рецепти, които не отнемат много време за престой в кухнята, но пък дават уникални резултати, то това предложение е точно за вас.
Хлябът е много вкусен, мек, въздушен в средната част и с плътна коричка.
Продуктите са толкова малко и толкова семпли, че чак не е за вярване, че от тях се получава такъв шедьовър.
Извинете ме за снимките, правени с телефон, но нямах намерение да снимам хляба и не се бях подготвила.
Но пък стана толкова вкусен, че нямаше как да не споделя с вас.
Френски бял хляб
Продукти:
450 грама бяло пресято брашно250 мл топла вода
1 пакетче суха мая YUVA
1 чаена лъжичка сол
2 супени лъжици захар (равни, не с връх)
2 супени лъжици зехтин
Маята се разтваря с малко от топлата вода и с 2-3 лъжици от брашното.
Оставя се на топло да шупнат съставките и после се омесва тесто от всички продукти.
Оставя се на топло да шупнат съставките и после се омесва тесто от всички продукти.
Може да омесите в машина, ще се получи по-добър резултат.
Тестото се завива и оставя да втасва.
Изпекох хляба в обикновена метална тенджера с метални дръжки, за да не се разтопят във фурната, покрита с хартия за печене на 180 градуса.
Тестото се завива и оставя да втасва.
Изпекох хляба в обикновена метална тенджера с метални дръжки, за да не се разтопят във фурната, покрита с хартия за печене на 180 градуса.
По този начин хлябът имаше допир с метал от всички страни, за да се нагрява равномерно и получих красива кръгла форма.
Втаса директно в тенджерата и не се наложи да го местя и премесвам.
По желание намажете с белтък и поръсете със смесени семена сусам преди да печете.
Този прекрасен е толкова "фотогеничен",че специална подкотовка не му е нужна:))!Разкошна рецепта!
ОтговорИзтриванеМного вкусен изглежда, Вери!
ОтговорИзтриванеЩе го опитам непременно!
В сезона на домашно приготвените лютеници е перфектен за мазане.
Поздрави!
Много апетитен изглежда! Маята жива или суха е? И с какъв диаметър и височина беше тенджерата? (Много съм скарана с месенето, но се изкуших... :) )
ОтговорИзтриванеРони, така ми харесваш - давай по-често:))
ОтговорИзтриванеМомичета, благодаря ви. Нещо ме мързи да снимам напоследък и затова съм нередовна, но щом не ми се сърдите за телефонните снимки, ще пускам понякога по нещо. :))
ОтговорИзтриванеДиаметърът на тенджерата е 20 см, висока е 13 см.
В рецептата добавих инфо за маята.:)
Поздрави!
Много симпатично хлябче...
ОтговорИзтриванеРони,ама и с телефона снимките ти са трепач,така че пускай редовно...
Поздрави!
Прекрасно хлебче!
ОтговорИзтриванеСнимките са чудесни,Рони,личи си,че хлябът е божествен!Какъв е топчест,пухкав и с прекрасна коричка!Радвам се,че си му посветила няколко кадъра,много добра идея за изпичане в тенджера,непременно ще опитам и аз,благодаря ти,мила!Прегръдки!
ОтговорИзтриванеИха, публикация!!!! Нямаш си на представа как се зарадвах!!! Супер си, Рони, знаеш как да изненадваш. Страхотно хлебче, поздрави!
ОтговорИзтриванеЗапочнах да си притеснявам, Рони. Липсваш! :) Радвам се, че намери малко време за блога. Снимки с телефон, но снимки, при това - хубави! Много вкусен изглежда хлябът, скоро ще намери място и на нашата трапеза.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за рецептата! Прекрасен хляб. :)
ОтговорИзтриване