tag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post7927166500849832807..comments2023-12-23T15:42:19.832-08:00Comments on Ginger Cookies: Заместители на яйцатаUnknownnoreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-5890218947832647032014-03-11T12:15:26.408-07:002014-03-11T12:15:26.408-07:00Калина, личи си, че не си веган по глупостите, кои...Калина, личи си, че не си веган по глупостите, които пишеш. Всички тези неща, които са дадени тук правят всичко по-пухкаво и меко. Бакпулверът е био и не е "пълна химия" за разлика от пълните химии, които НЕвеганите консумират постоянно. Айде, кажи кои са тези химикали, които виждаш - банан, ябълково пюре, круши? Агар-агар, който е водорасло ли ти звучи като химикал? Или тофуто, което се прави от соево мляко, сол, вода и лимон... за разлика от пълното с хормони, антибиотици, слуз, кръв и химии краве сирене, което много хора ядат?Straight From The Insidehttps://www.blogger.com/profile/15344344022337288285noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-40789916920788385402013-04-11T11:18:56.113-07:002013-04-11T11:18:56.113-07:00Днес направих мъфини без яйца и бухнаха достатъчно...Днес направих мъфини без яйца и бухнаха достатъчно.<br />Пропуснах да конкретизирам бакпулвера, който използвам: http://www.bioslunceluna.com/shop/hliab-brashna-pasta/bakpulver-bez-gluten-werz-bio-150g.html<br />А ето една добра алтернатива на стандартната мая, позната от търговската мрежа: http://www.bioslunceluna.com/shop/maja-rastitelna-suha-bez-gluten-biovegan.html<br />Използвам я често, защото и за мен квасът не е с мултифункционално приложение.<br />Дано да са ви от полза тези линкове.<br />Поздрави.Ginger Cookieshttps://www.blogger.com/profile/16933120785941193003noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-47262561246295403202013-04-11T10:26:09.307-07:002013-04-11T10:26:09.307-07:00Здравей!
Хубава статия :) Но тук яйцата са замест...Здравей! <br />Хубава статия :) Но тук яйцата са заместени основно като консистенция. А тяхната основна функция в сладкиши, баници и други е, че действат като набухвател и правят всичко по-пухкаво и леко. Точно това е изключително трудно да се замени. Донякъде бакпулверът става, но проблемът с него е, че е чиста химия и не е здравословен. Аз лично не съм веган попринцип (в момента - да, защото постя), но чета тези блогове и много друга информация заради здравословната страна на този вид хранене. Затова винаги ми е малко странно когато тук, или при Ванилка, или другаде виждам употребата на химикали като заместители. Алтернативата - квас - не става за всичко, аз го ползвам за хляб. Само сода също не става... <br />Въпросът ми е - има ли идеи или информация в тази насока - как да заместим естествените набухватели с други такива, естествени и веган? Не съм сигурна, че и комбинацията соев йогурт - сода би шупнала и свършила работа...<br />Иначе поздрави за прекрасния блог и свежи идеи :)<br />КалинаAnonymousnoreply@blogger.com