tag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post831447638950227455..comments2023-12-23T15:42:19.832-08:00Comments on Ginger Cookies: Татин с круши и касисUnknownnoreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-35111533707059988362012-12-07T23:44:34.235-08:002012-12-07T23:44:34.235-08:00Здравейте, много хубави рецепти и много приятен бл...Здравейте, много хубави рецепти и много приятен блог,но имам една молба може ли да указвате и грамажите на чашите,защото имам чаени чаши от 180гр до 400гр,също и за маята.А също и как разполагате тестото върху плодовете една снимчица.Все пак не всички са толкова добри кулинари.Успех и любов!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12062222015009380457noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-86320575158050088002012-04-07T23:38:20.651-07:002012-04-07T23:38:20.651-07:00Здравейте Вероника. Преди няколко дни открих тази ...Здравейте Вероника. Преди няколко дни открих тази "вълшебна" рецепта за вълшебното тесто.Замесих го. Получи се чудесно тесто- меко и еластично. Направих канелените курабийки. Сега бих искала да направя и тарта, но не разбирам следното: маслото за соса, като количество е половин пакетче от 125гр. или половин пакетче от 250гр. Мисля, че това има значение. Поздрави и успех в бъдещите ти проекти!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-38413772765804811652012-01-31T09:01:55.182-08:002012-01-31T09:01:55.182-08:00Благодаря за милите думи.:)
По принцип можеш да го...Благодаря за милите думи.:)<br />По принцип можеш да го замениш с такова брашно, но в никакъв случай няма да се получи тестото такова, каквото е с бяло брашно. Чарът на това тесто е именно в леко козуначения привкус, а това няма как да се постигне с пълнозърнестото брашно, което освен това и не бухва по начина, по който го прави бялото. Ако искаш опитай, но няма да бъде същото.:)<br />Поздрави.:)Ginger Cookieshttps://www.blogger.com/profile/16933120785941193003noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-53804208279150482562012-01-31T05:35:44.513-08:002012-01-31T05:35:44.513-08:00Здравей Вероника :)
Обожавам всичко в блога ти - ...Здравей Вероника :) <br />Обожавам всичко в блога ти - интересният начин на представяне на рецептите, снимките към тях и вкуса им, след като сама съм си приготвила нещо и как наистина съвпада с точното описание от теб. Благодаря за пълното обяснение, което е много полезно за начинаещи домакини!<br />Все гледам да купувам здравословни храни и продукти - ако е майонеза - да е лека, ако е ориз - да е кафяв, ако са спагети - да са пълнозърнети, ако е мляко - обезмаслено или нискомаслено и т.н.<br />Та...дали това тесто ще бъде така вълшебно ако го приготвя с пълнозърнесто брашно?Mimihttps://www.blogger.com/profile/15366835744756321924noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-82681246502161605272011-10-09T12:09:06.685-07:002011-10-09T12:09:06.685-07:00Здравей, въпросното тесто е точно това от тази рец...Здравей, въпросното тесто е точно това от тази рецепта, под която е коментара ти.<br />Има го написано в нея, но ето го за всеки случай пак.<br />В рецептата ще прочетеш как се приготвя.<br />Продукти :<br /><br />1/2 кубче прясна мая<br />1/2 ч. ч. хладка вода<br />3 разбити яйца<br />1/4 ч.ч. мед<br />1/2 ч.ч . меко краве масло<br />3 ч.ч. брашно<br />1/3 с.л. сол<br />1/3 с.л. захарGinger Cookieshttps://www.blogger.com/profile/16933120785941193003noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-11170768048563406692011-10-09T10:55:46.321-07:002011-10-09T10:55:46.321-07:00Вероника, имаш много интересен блог, шапо.
Имам е...Вероника, имаш много интересен блог, шапо.<br /><br />Имам една молба, ако не те затруднява разбира се.Аз спадам към тези редки, но все пак съществуващи екземпляри ,които дори само при споменаване думите канела,кокос и мед настръхват от ужас.Прочетох за някакво вълшебно тесто , но не го намерих, може би защото видях в заглавието канела и нещо.<br />Много,много ще ти бъда благодарна ако напишеш отделно рецептата за това тесто/нето/Маяnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-22053861521646396012011-07-29T08:49:19.821-07:002011-07-29T08:49:19.821-07:00Zdraveite i az probvah ,,vylshebnoto testo ,,-perf...Zdraveite i az probvah ,,vylshebnoto testo ,,-perfektno e .Sladkishat s sini slivi stana razkoshen,semeistvoto e vazhiteno.Blagodarq ti VeronikaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-12382807370802240372010-10-11T06:14:14.189-07:002010-10-11T06:14:14.189-07:00Дидка, радвам се , че си успяла да импровизираш и ...Дидка, радвам се , че си успяла да импровизираш и то успешно :)))<br />И аз благодаря за хубавите думи ! :))Ginger Cookieshttps://www.blogger.com/profile/16933120785941193003noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-19651948333144498942010-10-11T05:53:03.937-07:002010-10-11T05:53:03.937-07:00Здравей,
този Татин от доста време го мисля и като...Здравей,<br />този Татин от доста време го мисля и като се реших да го направя се оказа, че нямам мая! Направих го с хлябна сода, само половин доза. Стана невероятен! :) е, не така пухкав, но много вкусен. /освен това се съкрати времето за приготвяне ;)/<br />Благодаря, за страхотните рецепти, които представяш! :)did_kahttps://www.blogger.com/profile/09446986697879586034noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-4359013012901325452010-09-22T04:09:12.869-07:002010-09-22T04:09:12.869-07:00Много благодаря за топлите думи и добре дошла ! :)...Много благодаря за топлите думи и добре дошла ! :))<br />Относно вълшебното тесто , мнооого любимо вкъщи , отговора ми е " Да ! " . :))) Можеш да си го разделиш в пакетчета , да си го замразиш и да си приготвяш каквото ти се прииска , без да се притесняваш , че качествата на тестото ще се развалят след престой във фризера . :)))<br />Всички мои рецепти ( без тази рецепта ) са от замразено такова тесто - първия път си приготвих голяма доза и после само си вадех пакетчета . :)))<br />Поздрави ! :))))Ginger Cookieshttps://www.blogger.com/profile/16933120785941193003noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-73261116187118844412010-09-22T02:02:59.232-07:002010-09-22T02:02:59.232-07:00Здравейте, Вероника! Аз съм пресен почитател на ку...Здравейте, Вероника! Аз съм пресен почитател на кулинарния Ви блог и много очарован. Рецептата Ви за "вълшебното тесто" е сполучлива и наистина много вкусна, вече се настани трайно в кулинарния ми тефтер :). Ето какво приготвих с него: http://oneblogforcooking.blogspot.com/2010/09/blog-post.html<br /> Имам въпрос: Може ли да се замразява ако приготвя двойна или тройна доза и дали се запазват качествата му ако се съхранява по този начин?<br /> Поздрави и пожелания за нестихващо кулинарно вдъхновение!Madame Fiffihttps://www.blogger.com/profile/12117941791351593185noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-30653513599139614402010-08-24T12:31:18.674-07:002010-08-24T12:31:18.674-07:00Ххахаа, няма проблем, и Виктория ми харесва. :))
М...Ххахаа, няма проблем, и Виктория ми харесва. :))<br />Много се надявам да ви бъде вкусно. :) <br />Между другото , това тесто е феноменално, можеш да видиш в раздел " Вълшебното тесто " няколко предложения с едно и също тесто , а с коренно различни резултати . :) А какви вкусни понички стават с него, ммммм :)<br />За кученцето те разбирам, хахаа, и аз имам един лакомник вкъщи , който постоянно ме издебва , докато снимам храната, и я напада . :))<br />Магазина стартира скоро, чакам първата стока . А , както се казва , " в движение " ще зареждам и нови неща . :))Ginger Cookieshttps://www.blogger.com/profile/16933120785941193003noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-32171172927542219682010-08-24T11:10:48.143-07:002010-08-24T11:10:48.143-07:00Много се извинявам, ВЕРОНИКАAAAAAAAAA!!!
Така или ...Много се извинявам, ВЕРОНИКАAAAAAAAAA!!!<br />Така или иначе следвах Вашата рецепта, сега всички чакаме да изстине за да го пробваме, кучето ми и така си е вечно гладно, а пък сега след този аромат е полудяло:)<br />Теди<br />P.S.Кога ще стартирате он лайн магазина?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-65334329854759368052010-08-24T10:32:13.818-07:002010-08-24T10:32:13.818-07:00Сетих се още нещо да ви кажа за крушите . Освен , ...Сетих се още нещо да ви кажа за крушите . Освен , че има риск от разкъсване , няма смисъл да цапате и тиган, защото , както съм написала в рецептата , после всичко се прави в тавата , в която се пекат крушите . <br />Подреждате ги, печете , после слагате конфитюра , тестото и т.н. , както е описано в рецептата . :))Ginger Cookieshttps://www.blogger.com/profile/16933120785941193003noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-56903449763937463672010-08-24T10:28:08.263-07:002010-08-24T10:28:08.263-07:00Привет, по стар обичай , май ще трябва да ви купя ...Привет, по стар обичай , май ще трябва да ви купя риза, че ми станахте кръстница . :))) <br />Ако карамелизирате крушите на тиган, има голям риск те да се накъсат и да се наруши цялостта им .<br />Конфитюр от касис със сигурност има в големите вериги( " Пикадили " , " Била " . :)<br />Ако не намерите , със сладко от боровинки също ще се получи страхотно . И малините не са лоша идея .:)<br />А относно грамажа , аз сложих от по - големия грамаж . Както казва Мечо Пук, колкото повече , толкова повече . :)<br />Поздрави ! :)<br />ВероникаGinger Cookieshttps://www.blogger.com/profile/16933120785941193003noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-49166532690321830912010-08-24T09:01:57.714-07:002010-08-24T09:01:57.714-07:00Здравейте Виктория,
Може ли соса да се сложи на ти...Здравейте Виктория,<br />Може ли соса да се сложи на тиган, вместо на фурна подобно на Тарт Татен? Естествено конфитюр от касис не намерих, ще пробвам с малини (последното в допълнение към "какво бихте искали да си купите, а не намирате"). А колко да е конфитюра като грамаж... има от 200 гр до 315 гр и т.н предварително благодаря, ТедиAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-75874142304157864142010-05-29T07:47:23.548-07:002010-05-29T07:47:23.548-07:00Изглежда невероятно, не съм опитвала нещо подобно,...Изглежда невероятно, не съм опитвала нещо подобно, но смятам, че много би ми харесало:)Anonymousnoreply@blogger.com