tag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post7336631701251330552..comments2023-12-23T15:42:19.832-08:00Comments on Ginger Cookies: Сладко от смокиниUnknownnoreply@blogger.comBlogger30125tag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-52021034168723797112018-08-10T22:14:13.458-07:002018-08-10T22:14:13.458-07:00Колко кг приблизителлно илизат 70 бр. смокини?Колко кг приблизителлно илизат 70 бр. смокини?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04957559407364410383noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-6284456303034057132013-08-12T09:02:29.577-07:002013-08-12T09:02:29.577-07:00От години правя сладко по тази рецепта,но я бях за...От години правя сладко по тази рецепта,но я бях загубила.Благодаря,че ми я припомни.Сладкото става невероятно.Аз слагам индрише 2-3 листенца докато се вари,после ги махам.Другото,което според мен е добре да се направи,след като се свали от котлона да се остави една нощ да престои-смокините да поемат от сиропа ,на сутринта го затварям студено,варя 5 мин за капачка,и това е...<br />cveti09https://www.blogger.com/profile/02167427882521180233noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-42622333395847105922013-07-09T05:57:20.204-07:002013-07-09T05:57:20.204-07:00Благодаря за хубавата рецепта! Направих сладкото и...Благодаря за хубавата рецепта! Направих сладкото и стана разкошно! Поздрави и хубав ден!Снежанка Драгомирова-Eltihttps://www.blogger.com/profile/05940570868329720837noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-169913320664840242013-01-27T20:16:07.290-08:002013-01-27T20:16:07.290-08:00Много ми допадна простата рецепта и ще я следвам! ...Много ми допадна простата рецепта и ще я следвам! Обичам опростеното готвене, но да става вкусно!!!Аз правя сладко всяка година и никога не помня рецептата, тази ми харесва и смятам да я опитам, сигурна съм, че ще стане както трябва. Смокините ми тази година са дребни, някои са като фъстъци, но се оказа, че са доста сухи и затова ще са повече от 70, но вярвам захарта и водата ще са достатъчни. Само едно не ми е ясно, защо винаги се препоръчва сладкото да е охладено, когато се насипва в бурканите, а тук препоръката е да е горещо?! Не че някой ще го чака да се захароса, но питам?! Благодаря предварително за отговора, защото се надявам да го получа, ПетраAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-62958228195734670752012-10-19T07:52:45.943-07:002012-10-19T07:52:45.943-07:00А ето и моята рецепта за сладко от смокини
Продукт...А ето и моята рецепта за сладко от смокини<br />Продукти <br />60 броя узрели смокини,<br />3 чаени чаши захар,<br />2 чаени чаши вода.<br />Начин на приготвяне<br />Измитите смокини се засипват със захарта и стоят така 24 часа. След това се слага водата и се варят на тих огън. Може да се сложи орехи или бадеми.<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-68957290377596235612012-10-10T03:03:29.312-07:002012-10-10T03:03:29.312-07:00Imam v dvora si smokina. Shte si napravq sladko ot...Imam v dvora si smokina. Shte si napravq sladko ot smokini po tazi recepta. V Sofiq jiveq no smokinqta mi viree dobre i mnogo plodove rajda. Priqten den Vi jelaq DimityrDimityr Angelovnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-36102824145083110542012-09-19T16:49:14.085-07:002012-09-19T16:49:14.085-07:00Зрели или зелени, мъжки или женски смокини са това...Зрели или зелени, мъжки или женски смокини са това?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-64443291046671285322012-09-17T14:32:21.537-07:002012-09-17T14:32:21.537-07:00страхотно сладко,наистина става,да си оближеш пръс...страхотно сладко,наистина става,да си оближеш пръстите!!! :))) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-26246216815994201992012-08-23T04:13:54.068-07:002012-08-23T04:13:54.068-07:00Аз от вечерта сложих във врящия захарен сироп смок...Аз от вечерта сложих във врящия захарен сироп смокините, провряха 15-ина минути и ги оставих да поемат от сока през нощта. На другия ден сутринта го доуварих още 20-ина минути. За гъстотата на сиропа се преценява като се капне капка върху студена порцеланова чинийка тя да не се разлива. А ето как правя сини сливи. Изчиствам ги от костилките, след като съм ги измила и ги слагам в широка тепсия. Поръсвам със захар и пека 30-ина минути. Бурканчетата задължително стерилизирам.<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-61140735090283074502012-08-17T08:27:59.393-07:002012-08-17T08:27:59.393-07:00Направих сладкото но с много по-малко захар... да ...Направих сладкото но с много по-малко захар... да видим какво ще излезне. :)<br />Благодаря за рецептата.<br />Filihttps://www.blogger.com/profile/18153736842651327080noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-52333565863588272502012-08-09T13:48:12.646-07:002012-08-09T13:48:12.646-07:00Опитайте, аз си карам по тия мои начини.:))))
Благ...Опитайте, аз си карам по тия мои начини.:))))<br />Благодаря за хубавите думи, сърдечни поздрави от Бургас.:)))Ginger Cookieshttps://www.blogger.com/profile/16933120785941193003noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-77725771249640458052012-08-09T12:25:12.692-07:002012-08-09T12:25:12.692-07:00Благодаря за отговора :)
Но в коментарите след ре...Благодаря за отговора :)<br /><br />Но в коментарите след рецептата за сладко от ягоди има подобна идея. Първо се сварява захарният сироп и после се добавят плодовете. така оставали целички.<br /><br />Вероника, страхотен сайт. На човек ми се иска да опита от всичко. А и си изключително мила. Благодаря пак. Продължавай в същия дух, мило момиче.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-45618644117177035102012-08-09T01:26:11.481-07:002012-08-09T01:26:11.481-07:00За съжаление няма да е добра идея.:)
Имам публикув...За съжаление няма да е добра идея.:)<br />Имам публикувани рецепти и за сладко от ягоди и също са лесни.<br />Поздрави.:)Ginger Cookieshttps://www.blogger.com/profile/16933120785941193003noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-71128472388679724282012-08-08T22:20:45.782-07:002012-08-08T22:20:45.782-07:00Тъй като рецептата ми харесва много, лесна и бърза...Тъй като рецептата ми харесва много, лесна и бърза е, спестява се изваряването и висенето около печката, да не кажа с дни, си задавам въпроса дали по тази рецепта няма да се получи и сладко от ягоди и от други плодове? Да се свари сиропчето, в него да се сложат целите плодове и готово.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-1113378214116194782012-08-06T22:59:03.535-07:002012-08-06T22:59:03.535-07:00Много благодаря и аз за лесната рецепта. Но все па...Много благодаря и аз за лесната рецепта. Но все пак за начинаещи като мен е нужна малко повече информация. Например точно съотношение плод:захар:вода, а не на бройка; колко време се вари сладкото, така че да не се превари; какво значи да се внимава да не се превари? Плодът ли се опитва или сиропът? И най-вече - как да се разбере дали сиропът е готов като гъстота? Ако може малко яснота, ще съм безкрайно благодарна :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-3546948936650104312011-09-29T07:54:35.595-07:002011-09-29T07:54:35.595-07:00Ще го пробвам тази вечер и ще споделя по късно :)
...Ще го пробвам тази вечер и ще споделя по късно :)<br />Изглежда невероятноСнежкаhttps://www.blogger.com/profile/17289488031533486266noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-7098270758813844222011-09-12T13:07:34.427-07:002011-09-12T13:07:34.427-07:00направих съвсем малко количество - смао 10 големи ...направих съвсем малко количество - смао 10 големи смокини, но стана супер мега яко! благодаря за споделената рецепта!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-92164882480524784812011-08-31T07:17:57.280-07:002011-08-31T07:17:57.280-07:0070 броя са за дребни смокини.От едрите се слагат 3...70 броя са за дребни смокини.От едрите се слагат 35-40.Истински вкусно сладко се прави с белени плодове в които се слагат портокалови кори и бадеми.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-85976709927319227842011-08-25T14:05:44.075-07:002011-08-25T14:05:44.075-07:00strahotna recepta!!!!stana nveroqtno sladkostrahotna recepta!!!!stana nveroqtno sladkoAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-6026621452624083062011-08-25T11:09:34.250-07:002011-08-25T11:09:34.250-07:00syper recepta.stana 4udno sladko!bkagodarq za rece...syper recepta.stana 4udno sladko!bkagodarq za receptataAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-91737585196393221502011-08-18T11:23:19.990-07:002011-08-18T11:23:19.990-07:00О, нямам идея, зависи от големината им. Моите вина...О, нямам идея, зависи от големината им. Моите винаги са претеглени още в магазина.Ginger Cookieshttps://www.blogger.com/profile/16933120785941193003noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-15554999832851240092011-08-18T08:27:46.280-07:002011-08-18T08:27:46.280-07:0070 смокини колко тежат горе-долу?!? Аз съм взела 1...70 смокини колко тежат горе-долу?!? Аз съм взела 1,5 кг. дали съответства на твоята бройка!?!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-62383343487070687192010-09-26T08:30:46.481-07:002010-09-26T08:30:46.481-07:00Може би имаш предвид стерилизиране ?
Ако правиш по...Може би имаш предвид стерилизиране ?<br />Ако правиш по- голямо количество сладко и мислиш , че ще стои по - дълго време , можеш да стерилизираш бурканите с капачките за около 5-10 минути .<br />Аз лично не правя това , а само напълвам бурканите с много горещо сладко ( буквално след сваряването на плода ) и го оставям да изстине напълно , обърнато с капачката надолу . :)Ginger Cookieshttps://www.blogger.com/profile/16933120785941193003noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-42590243255581134072010-09-26T01:37:05.093-07:002010-09-26T01:37:05.093-07:00Здравей , Дани ! :)
Не разбрах какво имаш предвид ...Здравей , Дани ! :)<br />Не разбрах какво имаш предвид , как да се заварят за капачката ?Ginger Cookieshttps://www.blogger.com/profile/16933120785941193003noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-11291635537538765692010-09-26T01:01:38.618-07:002010-09-26T01:01:38.618-07:00Здравейте,момичета.Каня се да правя сладко от смок...Здравейте,момичета.Каня се да правя сладко от смокини за първи път и си избрах тази рецепта,но се чудя дали не трябва бурканчетата да се заварят за капачката накрая?<br /> ДаниелаAnonymousnoreply@blogger.com