tag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post5626441264052605247..comments2023-12-23T15:42:19.832-08:00Comments on Ginger Cookies: Торта "Наполеон"Unknownnoreply@blogger.comBlogger22125tag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-674897757453167052013-02-17T10:38:30.935-08:002013-02-17T10:38:30.935-08:00Здравей ,Вероника!Пишеш невероятно и е увлекателно...Здравей ,Вероника!Пишеш невероятно и е увлекателно за читателите.Направих тази торта и имам съвет към останалите.След като наточите блатовете и ги посипете обилно с брашно се поставят един в/у друг.Вземате клечка за зъби и започвате да дупчете,като почти не оставате ненадупчено местенце.По този начин блатовете стават еднакви при печенето и не се подуват неравномерно.Тортата е още по-вкусна след два дни. :)Миленаnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-80327733057481420742012-07-04T14:25:31.160-07:002012-07-04T14:25:31.160-07:00Тази торта е апетитна, голяма вкуснотия!!! Но тази...Тази торта е апетитна, голяма вкуснотия!!! Но тази рецепта е доста сложна, аз попаднах преди време на една доста опростена, разбира се играта с печенето на блатовете я има пак!!! Снимките са страхотни, прииска ми се да си взема едно парченце!!!!<br />Поздрави, <br />Надеждаnádyahttps://www.blogger.com/profile/08932532124668938276noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-64258786381972609762011-06-11T11:44:06.503-07:002011-06-11T11:44:06.503-07:00Опитах тази торта..правена от рускиня.. Въпроса м...Опитах тази торта..правена от рускиня.. Въпроса ми е.. относно крема.. тя го е правила не знам как, но.. БОЖЕЕЕ!!! уникална беше.. почти вкуса беше както на десерта наполеон,който вземаме от магазина.. само че този крем беше както Сгушонка..или кондензирано мляко.. като плътност.. а като четох вашата рецепта.. ми се струва като рецептата за крема на торта Дипломат.. .. можете ли да оточните раликата в случая?мелиnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-60096596509555107132011-04-25T09:09:27.912-07:002011-04-25T09:09:27.912-07:00Тук се оказа много интересно и полезно.Много интер...Тук се оказа много интересно и полезно.Много интересна рецепта,изглежда страхотно.Аз имам подобна и e голяма вкусотия,но твоята изглежда и звучи също много,много вкусно:)<br />Ще се пробва.Нелиhttps://www.blogger.com/profile/17435172698438974903noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-40577128921086106262010-09-15T13:54:46.329-07:002010-09-15T13:54:46.329-07:00И наистина ще се радвам да ми идваш често на гости...И наистина ще се радвам да ми идваш често на гости , Боби ! :)<br />Поздрави ! :)))Ginger Cookieshttps://www.blogger.com/profile/16933120785941193003noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-11088619314764944192010-09-15T13:51:22.664-07:002010-09-15T13:51:22.664-07:00Здравей , Борислава ! :))
Благодаря ти за хубавит...Здравей , Борислава ! :)) <br />Благодаря ти за хубавите думи ! :))<br />Снимам с CANON 1000D и с обектив <br />CANON EF 28-200 mm . :)Ginger Cookieshttps://www.blogger.com/profile/16933120785941193003noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-67544711350899768372010-09-15T13:38:15.216-07:002010-09-15T13:38:15.216-07:00Поздравления, Вероника!
За пръв път попадам на бл...Поздравления, Вероника! <br />За пръв път попадам на блога ти и съм много приятно изненадана. Харесва ми как пишеш, а секцията с хлябовете е направо вдъхновяваща. Любопитно ми е: с какво снимаш?<br />Успехи, а аз ще наминавам :)Borislavahttp://www.sharemykitchen.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-44422317339961212152010-09-05T08:34:31.592-07:002010-09-05T08:34:31.592-07:00Успех с тортата ! :))
О, няма да се откажа от блог...Успех с тортата ! :))<br />О, няма да се откажа от блога, ще има и други рецепти ! :))Ginger Cookieshttps://www.blogger.com/profile/16933120785941193003noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-42334018215540822852010-09-05T08:24:39.462-07:002010-09-05T08:24:39.462-07:00mersi Veron4e za receptata s sigornost 6e q naprav...mersi Veron4e za receptata s sigornost 6e q napravq . Edno golqmo Blagodarq :********* (H)i poblikuvai i o6e recepti (sun)poli-angelova125noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-83116447524931438322010-08-31T15:34:59.811-07:002010-08-31T15:34:59.811-07:00Страхотна е идеята ти, благодаря ! :))))
Поздрави ...Страхотна е идеята ти, благодаря ! :))))<br />Поздрави ! :)Ginger Cookieshttps://www.blogger.com/profile/16933120785941193003noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-3919326905553268472010-08-31T14:41:11.511-07:002010-08-31T14:41:11.511-07:00До сега не ми се е случвало да залепне. Аз застъпв...До сега не ми се е случвало да залепне. Аз застъпвам блата съвсем малко, а и харатията за печене е доста плътна. За това местя след като позасъхне, за да не поразкъса или разтече нещо. С фолиото е много добра алтернатива. Радвам се, че идеята ти допада :)brazilkahttps://www.blogger.com/profile/00605716546951150770noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-65876304882292750012010-08-31T14:38:15.571-07:002010-08-31T14:38:15.571-07:00Супер идея , благодаря ти ! :)
А ако кремът е по ...Супер идея , благодаря ти ! :) <br />А ако кремът е по - течен , няма ли да се скъса хартията и да останат парчета от нея по блата ?<br />Може би и с алуминиево фолио ще стане ...<br />Каквото и да е , фолио или хартия , идеята е супер , благодаря ти отново ! :)Ginger Cookieshttps://www.blogger.com/profile/16933120785941193003noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-8764324390362366672010-08-31T14:30:39.363-07:002010-08-31T14:30:39.363-07:00Бих си позволила да дам съвет за цапането на чиния...Бих си позволила да дам съвет за цапането на чинията от торта. Аз слагам хартия за печене с изрязана дупка, малко по - малка от блата. Поставям я в чинията, отгоре блата леко да я застъпва (1-2 пръста). След като нанеса крем и т.н. и добре изсъхне, просто я издърпвам. Чинията е чиста и всичко е ок. Когато ме мързи да изрязвам дупка, просто напасвам дебели ленти и правя квадрат от тях.brazilkahttps://www.blogger.com/profile/00605716546951150770noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-90867433495975560372010-08-31T07:36:20.188-07:002010-08-31T07:36:20.188-07:00Здравей , дори и когато използвам гъст крем , с ко...Здравей , дори и когато използвам гъст крем , с който мажа тортите отстрани , аз също цапам подноса , признавам си . :))<br />После го почиствам, като мокря ръката си с вода и с показалеца внимателно обирам излишният крем или паднали ядки , и после избърсвам чинията с помощта на леко влажна кухненска хартия . Накрая полирам със суха кухненска хартия .<br /><br />Федора , много ти благодаря за чудесните думи ! :)<br />А за приятелите си права , похапват си добре , а аз съм на диета ! :))<br /><br /><br />Stefania , Grazie ! :)Ginger Cookieshttps://www.blogger.com/profile/16933120785941193003noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-87400533965844314592010-08-31T06:18:13.910-07:002010-08-31T06:18:13.910-07:00Как да сложа крема отстрани без да си цапам чиният...Как да сложа крема отстрани без да си цапам чинията и да стане грозно? Същият проблем имам и с други торти ,когато правя отстрани с натрошени бисквитки или бадеми,преди това слагам крем за да залепнат,но се стича,после бърша,но пак...не е много добре...а ме е страх да разместя тортата и после да я сложа в чиста голяма чиния?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-41992582803463571472010-08-31T05:23:35.809-07:002010-08-31T05:23:35.809-07:00Ааа, това вече обяснява какви са тия торти, какво ...Ааа, това вече обяснява какви са тия торти, какво е това чудо и най-важното кой ги яде :))) Приятелите ти са късметлии!<br /><br />Определено съм изненадана, доста приятно при това :)<br /><br />Тортето изглежда перфектно (снимките също), а и съм сигурна, че е и точно такова на вкус. <br /><br />Усмихнат ден :)fedorahttps://www.blogger.com/profile/03406231705574249538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-57103783040563469122010-08-31T05:21:34.377-07:002010-08-31T05:21:34.377-07:00Una torta molto particolare complimenti !Una torta molto particolare complimenti !Cool Chic Style Fashionhttps://www.blogger.com/profile/14102489700935476755noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-38552860856461214252010-08-30T12:17:17.162-07:002010-08-30T12:17:17.162-07:00Ох, че мил коментар ! :))
Благодаря ти , мила Ирин...Ох, че мил коментар ! :))<br />Благодаря ти , мила Ирина , аз също ти пожелавам много успехи във всяко твое начинание ! :)<br /><br />Спомням си за този концерт и за прекрасната ви инициатива . Винаги съм се отзовавала в подобни благородни акции , защото моята мисия като популярна личност не е само да се показвам по телевизията , а да бъда човек на първо място . Щастлива съм, че сме помогнали на детето , дано всички подобни дела ,в които се обединяваме , за да помогнем на някой в беда , да завършват щастливо ! :)) Дано !<br /><br />Между другото , аз съм от Велико Търново, май сме съгражданки с теб ! :))<br />Поздрави ! :))Ginger Cookieshttps://www.blogger.com/profile/16933120785941193003noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-25207750413953064772010-08-30T12:08:26.888-07:002010-08-30T12:08:26.888-07:00Знаех си, че си ми много позната, когато видях сни...Знаех си, че си ми много позната, когато видях снимката ти в блога на Лулу :-)<br /><br />Първо, поздравления за публикацията! Рецептата е чудесна, а тортата изглежда безумно вкусна!<br /><br />Съвсем умело успя да се прикриеш зад ника Джинджър и наистина страшно бързо си спечели верни фенове - и как ли иначе, предвид вкусотиите, които ни представяш всеки ден!<br /><br />Но аз пък пазя най-приятелските си симпатии към теб много преди всичко това. Не знам дали си спомняш, но преди 5 години аз и мои съученици от ПМГ Велико Търново, те поканихме да участваш в благотворителен концерт в памет на наша съученичка. Тогава ти се отзова веднага и пя заедно с Графа, Драго чая, Веско Маринов и много други.. <br />Та, тогава не съм имала възможност да ти благодаря и сега го правя - Благодаря ти, Вероника! С твоя помощ успяхме да помогнем на едно момченце, което имаше нужда от костно-мозъчна трансплантация в Израел, операция, която не успя да получи нашата съученичка..<br /><br />Желая ти успехи във всичко, с което се заемеш - и с онлайн магазина, и с бъдещия рестарант!<br /><br />Поздрави,<br />ИринаИринаhttp://sunshine.collapse.bgnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-7806317138232173552010-08-30T10:34:24.339-07:002010-08-30T10:34:24.339-07:00И в моите ! :) Отново ! :)
Приготвих я миналата се...И в моите ! :) Отново ! :)<br />Приготвих я миналата седмица , но още помня вкуса й и не ме питай какво ми костваше , докато качвах публикацията сега . :))))<br />Поздрави и благодаря ! :)<br /><br /><br />Благодаря и на теб , Стефо ! :)Ginger Cookieshttps://www.blogger.com/profile/16933120785941193003noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-41597459216356671752010-08-30T10:26:15.404-07:002010-08-30T10:26:15.404-07:00Съвършенна е! Както съм на строг диетичен режим, т...Съвършенна е! Както съм на строг диетичен режим, тази торта ще е във фантазиите ми дълго време :(brazilkahttps://www.blogger.com/profile/00605716546951150770noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-49662797685404101052010-08-30T10:01:00.291-07:002010-08-30T10:01:00.291-07:00Ронка, страхотна си...Едно голямо БРАВО !!!Ронка, страхотна си...Едно голямо БРАВО !!!stefoohttp://www.facebook.com/#!/profile.php?id=1784409522noreply@blogger.com