tag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post3050448274317241498..comments2023-12-23T15:42:19.832-08:00Comments on Ginger Cookies: Хляб от лимецUnknownnoreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-69849881212008843492016-08-08T03:41:51.698-07:002016-08-08T03:41:51.698-07:00Олиото в тестото ли го слагате или го използвате з...Олиото в тестото ли го слагате или го използвате за намазване на тавата, в която печете? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-64584005361383830312015-02-18T00:40:08.500-08:002015-02-18T00:40:08.500-08:00Ако си смеляте хлебна пшеница на брашно - без да о...Ако си смеляте хлебна пшеница на брашно - без да отделяте нищо от зърното - пак ще се получи същия ароматен, вкусен и хранителен хляб. <br />Знаете ли каква е разликата между дивата пшеница и хлебната пшеница ? Ами прочетете научна информация, а не глупостите из нета, дето всеки пише какво му дойде на ум...<br />А за цената - ами добива на дивата е в пъти по-нисъкAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-57325748522115115132014-07-13T12:02:19.484-07:002014-07-13T12:02:19.484-07:00Izbagvaite nariazvaneto.Az 6te opitam bez tova!!!Izbagvaite nariazvaneto.Az 6te opitam bez tova!!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-9257035988081337412014-07-13T12:00:10.582-07:002014-07-13T12:00:10.582-07:00napravih vsi4ko kakto e po resepta ,be6e dobre dok...napravih vsi4ko kakto e po resepta ,be6e dobre dokato ne napravih nariazvaneto v krag kakto se vijda ot snimkata.I togava testoto poviahna i pe4eneto ne se osa6testvi ,kakto o4akvah.Ne se nadu i si ostana ,kakto predi vtasvaneto.SajaliavamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-22479606059774412862014-05-20T23:59:15.056-07:002014-05-20T23:59:15.056-07:00За да не се рискува от спадане, разрезите могат да...За да не се рискува от спадане, разрезите могат да се направят малко по- рано преди да е втасал напълно.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-6252897538042833452013-09-25T14:03:27.690-07:002013-09-25T14:03:27.690-07:00Здравейте! Не спада ли тестото, когато правите раз...Здравейте! Не спада ли тестото, когато правите разрезите, при мен винаги това се случва и съм се отказала.Анетаnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-66377303488468633842013-02-16T13:18:34.489-08:002013-02-16T13:18:34.489-08:00Страхотна статия! Може ли да предложа хляба от лим...Страхотна статия! Може ли да предложа хляба от лимец да се замеси вместо с мая с квас! Така хляба ще е наистина натурален и полезен! Задължително ще опитам да го направя!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-32811544459984729372011-10-04T09:22:15.478-07:002011-10-04T09:22:15.478-07:00Вече година, всеки ден пека ръчно направен хляб вк...Вече година, всеки ден пека ръчно направен хляб вкъщи и всеки ден го режа преди да го пъхна във фурната. Кой да се сети, че може да се реже в кръг? Ножът трябва да е много остър наистина. <br />Живея на другия край на света, в Австралия и ще потърся брашно тук. :) Хлябът от лимец изглежда примамлив и ще се прави, няма как.<br />Често съм на гости във вашия сайт и ви давам за пример на млади девойки, как една жена може да е творец, да изглежда зашеметяващо и да говви като богиня.<br />Поздрави и благодарности.<br />ДаниелаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-84626183015954232062011-10-03T03:00:05.291-07:002011-10-03T03:00:05.291-07:00Благодаря, Дани, тези кръгове ги правих ръчно с но...Благодаря, Дани, тези кръгове ги правих ръчно с нож. <br />След като хлябът втаса, буквално преди да го вкарам във фурната ги "изрисувах" с остър нож, като се започва от центъра и се прави спирала.<br />Брашно има в онлайн магазина- http://www.bioslunceluna.com/shop/<br />Поздрави.:)Ginger Cookieshttps://www.blogger.com/profile/16933120785941193003noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-67935660910475669152011-10-02T21:50:08.154-07:002011-10-02T21:50:08.154-07:00С малко закъснение, но стигнах до този Лимец. Пъво...С малко закъснение, но стигнах до този Лимец. Пъво трябва да открия разликите между Лимец, емер и спелта, да намеря брашно и после да запрятам ръкави.<br />Вероника, както винаги, естет до съвършенство. Как се постигат тези красиви кръгове на хляба??? Придават му нещо магичско, притеглящо и архаично.<br />Поздрави и благодарности.<br />ДаниелаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-89481229478493701092011-09-29T05:30:31.160-07:002011-09-29T05:30:31.160-07:00Здравей, нямам машина за хляб, защото никак не съм...Здравей, нямам машина за хляб, защото никак не съм привърженик на идеята.:))<br />Когато е ръчен хлябът, някак ми е по-вкусен, а и мога да правя каквито искам форми.<br />Но може да опиташ, не вярвам да има проблем.<br />Ако искаш, сподели с нас после какъв е резултата.<br />Поздрави и успех.:))Ginger Cookieshttps://www.blogger.com/profile/16933120785941193003noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-32456651526648215242011-09-29T05:03:20.026-07:002011-09-29T05:03:20.026-07:00А дали става да се направи в машина за хляб, че ме...А дали става да се направи в машина за хляб, че месенето не ми е най-силната черта :(<br />Мария, ВарнаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-42632293382764652632011-09-26T02:04:01.389-07:002011-09-26T02:04:01.389-07:00Вкъщи от около година сами приготвяме хляба си кат...Вкъщи от около година сами приготвяме хляба си като използваме специални здравословни брашна, но това, което прочетох тук за брашното от лимец, не само че ме впечатли изключително много, но и ме вдъхнови да пробвам този вид хляб. От сърце благодаря за полезната информация, за красивите снимки и за чудесните рецепти! Поздрави :)Надеждаhttp://special.nadezhda.org/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-45300410139856263922011-09-24T04:31:02.572-07:002011-09-24T04:31:02.572-07:00Наистина се намира трудно, защото заети да произве...Наистина се намира трудно, защото заети да произвеждаме ГМО пшеница, сме загърбили тази култура и тя все още е скъпа. Ето, този мой хляб с 500 грама брашно излиза около 4 лв, това е просто убийствена цена за ежедневна консумация на хляб. Дано производителите спрат с тези експерименти с хората и възродят лимеца, защото това е нашия хляб.Ginger Cookieshttps://www.blogger.com/profile/16933120785941193003noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-82154044464593269192011-09-24T04:19:36.125-07:002011-09-24T04:19:36.125-07:00Изглежда много красиво! И с малко сиренце, олио и ...Изглежда много красиво! И с малко сиренце, олио и червено пиперче, съм сигурна, че ще е приказка за небцето.fedorahttps://www.blogger.com/profile/03406231705574249538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-10822806098642688172011-09-24T04:06:22.268-07:002011-09-24T04:06:22.268-07:00Много съм се запалила по този лимец. Вчера даже пр...Много съм се запалила по този лимец. Вчера даже пробвах пай с плънка от лимец и беше много вкусен. При нас се яде само домашно приготвен хляб, така че на тази рецепта няма да и се налага да чака дълго, докато я приготвя:)Luluhttps://www.blogger.com/profile/06517631903273888538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-11272219212946408842011-09-23T22:20:16.917-07:002011-09-23T22:20:16.917-07:00Рони, благодаря за полезната информация.У дома са ...Рони, благодаря за полезната информация.У дома са хапва дом хляб предимно. Ще пробвам твоето предложение.Mариянаhttps://www.blogger.com/profile/10685297633469660370noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7124114463281465295.post-49481403536711250232011-09-23T22:03:34.820-07:002011-09-23T22:03:34.820-07:00Изненадващо мек и пухкав хляб се получава. Жалко, ...Изненадващо мек и пухкав хляб се получава. Жалко, че се намира рядко и трудно в магазините дори в София!Anonymousnoreply@blogger.com