Къпкейкове и мъфини- разлики

>> петък, 25 май 2012 г.




През последните години мъфините и къпкейковете придобиха голяма популярност у нас.
Тези кокетни кулинарни мини изделия придават чудесен колорит на всяко празнично събитие. Приготвени с повод или без повод мъфините и къпкейковете са любими на малки и големи.
Много често те биват поставяни под общ знаменател и не се прави разлика между тях.
Разлики обаче, има.
Събрах информация и се опитах накратко да систематизирам и напиша в какво се изразяват те.
Ако и вие знаете за други разлики между мъфините и къпкейковете, добавете и вашата информация в коментарите, ако желаете.




Прочетете още >

 Палачинкова торта с дулче де лече и банани

>> сряда, 16 май 2012 г.





Може и да съм по-нередовна напоследък в публикуването на рецептите, но това не значи, че съм ви забравила, напротив.
Щом имам възможност, веднага снимам каквото съм сготвила, за да мога да ви го покажа и да ви подаря поредната рецепта.
Днес ще ви почерпя с палачинкова торта с дулче де лече и банани.
Най-досадното в тази торта е приготвянето на палачинките.
Сглобяването, обаче става толкова бързо, че забравяте за продължителното висене над тигана.
А когато си отрежете накрая едно парче от тортата, потъвате в блаженство и дори не си спомняте, че ви е струвало усилия, за да я имате в наличност.
Можете да сложите други плодове по ваш избор, както и да добавите натрошен карамел в крема.


Палачинкова торта с дулче де лече и банани





Прочетете още >

 DECALOGUE ТЪРСИ ПРОДАВАЧ-КОНСУЛТАНТ

>> събота, 12 май 2012 г.







DECALOGUE ТЪРСИ ПРОДАВАЧ-КОНСУЛТАНТ
ПОСТОЯННА РАБОТА

Прочетете още >

 Кодрит Кадир

>> петък, 11 май 2012 г.




Ако някой ми каже, че не обича крем карамел, няма да му повярвам.
Добре де, поне ще се направя, че не съм го чула.:)
Отдавна си бях набелязала рецептата за днешното ми предложение и съжалявам, че не я приготвих по-рано, защото е просто брилянта.
Макар, че изглежда като сложна рецепта, тя се оказа изключително лесна и ако спазвате написаното, със сигурност ще получите фантастичен резултат.
Този десерт е много ефектен като визия и спокойно можете да впечатлите гости.
А за вас като домакиня пък ще е много удачен избор, защото наистина не отнема много време за суетене в кухнята.
Единственият недостатък е, че трябва да се изчака, за да стегне кремът.
Но това едва ли ще ви учуди, защото този факт е типичен за крем карамела.
Приготвих този десерт и го поднесох с огромно уважение на една страхотна дама- Марияна от чудесния блог "Фюжън и класически рецепти".
Честит рожден ден, Мариянка, да си ни жива и здрава и все така да пълниш нет пространството с доброта и красиви и вкусни ястия.:)))



Кодрит Кадир
(Адаптирано от  My cooking creations)



Прочетете още >

Back to TOP