събота, 25 юни 2011 г.

Шоколадов сладкиш с майонеза

Всички познаваме вкуса на майонезата, а нейното приложение е много обширно-в сосове, предястия, сандвичи, салати и др.
Само в десерт, обаче, не я бях опитвала.
Но както каза една дама, няма нищо странно, майонезата си е основно жълтъци и мазнина, а това са си нормални съставки за доста десерти.
За основа използвах тази рецепта, но внесох малко интерпретация в заливката.
Ако не сте от хората, които в словосъчетанието сладкиш с майонеза, са открили отблъскваща асоциация, то елате с мен, за да видите за каква вкусотия става въпрос.
На всичкото отгоре се приготвя и много бързо.


Шоколадов сладкиш с майонеза




четвъртък, 16 юни 2011 г.

Торта "Трио-шоколад, банан и кафе"

Тази торта е пълна фантасмагория, нямам идея изобщо как я приготвих.
Просто извадих някакви продукти и започна едно мацане и плескане.
Ако ви харесва как изглежда и ви допада подобна асоциация за вкусова комбинация, опитайте,
ще се радвам, ако ви хареса рецептата.
Може да замените бананите със сладко от вишни или череши, както и да увеличите натуралния шоколад в декорацията.
Блатовете са много крехки и вкусни и най-хубавото в тях е, че изобщо не се изискват някакви продължителни подготвителни процедури-просто смесвате продуктите, разбърквате и печете.
Ако разполагате с повече време, бих ви посъветвала вместо 3 дебели блата, да изпечете 6 тънки, ще стане по-добре.
От друга страна пък, ако някога нямате време, а искате да си приготвите нещо сладко, от продуктите за блатовете можете да си направите шоколадов сладкиш, в който да добавите някакви ядки, да гарнирате с обилно количество разтопен шоколад и да сервирате с топка сладолед.


Торта "Трио-шоколад, банан и кафе"