Бърза торта

>> петък, 30 юли 2010 г.

Много се разочаровах от сметаната на  "Dr . Oetker " .
Няма да коментирам повече и да злословя , но никога повече няма да си я купя .
Провали ми се декорацията на тортата . 
Но тъй като пък в крайна сметка за мен моя блог не е участие в състезание и нямам претенциите да съм профи , а го правя за удоволствие , реших да рискувам и да ви покажа тортата , тъй като е лесна и може да ви допадне технологията .
Съжалявам , че стана така със сметаната , искаше ми се да е красива , но  ...
Както и да е , да не си разваляме настроението ! :)
Поне стана вкусна и искам да ви кажа ,  че сметаната беше най -  малкия проблем на всички ,  които участвахме в опустошаването на тортата .
Тази торта си е отвсякъде бърза - бързо се приготвя ,  но и бързо се яде ! :))
Даже и моето котараче искаше да опита . :))





За сметка на проблема , който имах със сметаната , си имах на разположение един уникален италиански продукти " DeliXia " - така известното dulce de leche . 
Невероятна мултифункционална вкусотия ,  която ще бъда много щастлива да имам възможността да предлагам в магазина си  ( сега преговаряме с приятелите от Италия :)))) .
Фантастичен вкус , неописуем !!!
Идва ти да излапаш лакомо целия буркан ... ох ...
Уникална композиция от мляко и  вкуса на бонбоните " Лакта " и  " Карамела Му " , но в мнооооого по - изящен вариант .
Толкова гладка консистенция , ефирна , сякаш кадифе , фино лепне по небцето по много приятен и нежен начин и те завладява и като вкус , и като аромат ...
Става за директна консумация ,  за топинг на мелби , за кремове на торти , за пълнеж на сладки , на кроасани , или да си сложите лъжичка от това чудо в кафето и то да придобие изкусителен карамелен аромат , абе , за всичкоооо ! :)
Само вижте за каква консистенция и цвят става въпрос !
Molto bene ! ! !






Следващата рецепта се приготвя наистина бързо и е въпрос на личната ви фантазия , за да си измислите продуктите за крема ,  ако ви липсва някоя от съставките в моята рецепта .
Само един съвет от мен , относно крема ,  който ще използвате  - да бъде задължително гъст , тъй като блатовете са подредени вертикално и ще изтече надолу в подноса ,  ако е рядък .
И така ,  нека да видим  тази :




Бърза торта






Прочетете още >

 Баница с плънка

Всеки приготвя баницата по различен начин , а и навярно , всяка домакиня знае няколко рецепти за приготвянето на тази любима на милиони хора хрупкава вкусотия .
Днес изобщо нямах намерението да правя баница ,  но видях , че съм натрупала 3 пакета кори и реших , че е време да оползотворя единия .
Имах и хубаво краве сирене , малко фета , пресни яйчица , така че нямаше отърване - ще се прави баница !
Всеки път , общо взето , правя баницата различно , днес реших да е по този начин :



Баница с плънка






Прочетете още >

 Ризото с морски дарове

>> четвъртък, 29 юли 2010 г.

Ето го и другото ми ястие от днешното речно - морско меню .
Можете да замените някой от морските дарове с друг или да добавите още някой към тези , тук няма правила  .
Но едно е сигурно , на всяка цена трябва да спазим традицията ризотото с морски дарове да се консумира с мнооооого студено бяло вино ! :))


Ризото с морски дарове 






Прочетете още >

 Рибена чорба от шаран

Днес беше един от малкото дни ,  в които не се чудих дълго време какво да приготвя . Бях категорична ,  че менюто ще бъде рибно и с морски дарове .
И макар , че едното ми ястие е с речен обитател ,  а другото с морски , съчетаването им никак не ми се стори странно .
Днес имах късмета , че успях да си купя страхотен пресен шаран с идеално тегло и без никакви наченки на неприятни аромати от речното дъно и затова щеше да е грехота да изхвърля тези части от него ,  които инъче не използвам - глава и опашка .
Предлагам ви една много лека и вкусна рибена чорба ,  от която няма начин да не си сложите допълнително . :))



Рибена чорба от шаран






Прочетете още >

 Шоколадови еклери

>> сряда, 28 юли 2010 г.

За да бъдат еклерите наистина шоколадови , сложете какао и в тестото .
Но аз не обичам твърде какаовите неща ( брауни и т . н .  изобщо не са ми по вкуса ) и затова ги направих така, че и на мен да ми харесват .:)
Ако решите да направите тези еклери , разбира се , вие ще изберете своя вариант - с или без какао в тестото . :)
А ако не ви допада идеята кремът да е шоколадов ,  в тази рецепта е показан и друг пълнеж . 


Шоколадови еклери






Прочетете още >

 Редена мусака

>> вторник, 27 юли 2010 г.

Ох, мусакичка , ох , кеф  ! :)))
За мен е голям празник вкъщи да има мусака , тъй като съпругът ми не й е любител , независимо от рецептата , и я правя рядко  .
Днес обаче реших , че дори и той да не опита , аз ще си изям цялата тава ! :)
Лично на мен повече ми допада редената мусака , отколкото стандартната и макар , че не спазвам старата технология на редената мусака  всяко картофче да бъде запържено , ми е достатъчно вкусна и диеторазваляща и така .
А и честно казано , редената мусака става много по - бързо от другата , което не е никак за пренебрегване .
Като визия също я харесвам повече .
Ако и на вас ви допадне , опитайте ! :))


Редена мусака






Прочетете още >

 Конфитюр от сини сливи




Да правиш конфитюр си е цяла магия!
 Но не, защото е трудно и не всеки го умее, а защото цялата процедура е толкова пленителна, толкова омагьосваща с уникални аромати, че на моменти наистина губиш представа къде си.
Като истинска магьосница, която приготвя чудотворна отвара, бъркаш с дървена лъжица, а от тенджерата излиза лепкава пара  с карамелено-плодова нотка .
Бършеш от челото си капчицата, стичаща се от топлината, и нетърпеливо топиш пръст в горещата ароматна смес.
А сливите са се превърнали във вълшебно сладко,  топло и ухаещо, и не можеш да се стърпиш да не си намажеш една филийка.
Както като бяхме малки...





Конфитюр от сини сливи


 


Прочетете още >

 Ягодови сълзици

>> понеделник, 26 юли 2010 г.

Това са едни от малкото сладки изкушения от старото време , които са запазили вкуса си и до днес.
Обожавам тези малки хрупкави сладки !
Само че в магазина са винаги студени и твърди ,  а прясно изпечените леко топли домашни сълзици са неземно ароматни и топящи се като вкус .
Сълзиците със захар са познати на всички , но днес искам да ви предложа един ягодов вариант .
Може да замените сладкото от ягоди с друго ваше любимо , както и да добавите някакви смлени ядки - орехи , лешници .


Ягодови сълзици






Прочетете още >

 Лучено хлебче

С риск да се повторя банално ,  но пак да си кажа - умирам за неоформен, недодялан хляб с напукана коричка .
А когато в цялата тази първично - чаровна картинка се намеси и аромата на печен
лук , думите наистина не са способни да опишат изживяването .
Вадиш го от фурната и нямаш търпение с пръсти да си отчупиш хрупкавото крайче на още горещия хляб , а разчупиш ли го , от средичката се понася лека ароматна пара , която изпълва цялото ти същество и те понася там някъде , отвъд забързания и суетен свят , който те заобикаля ...
Няма по - голямо нещо от хляба , са казали хората , а когато той е роден в твоите ръце , то това е най-скъпия , мил и вкусен хляб на земята .
Опитайте моето лучено предложение и искрено се надявам това да бъде едно от
най - вкусните хлебчета , които сте опитвали ! :)
Не го съдете по недодялания външен вид , вътрешната му красота е огромна ! :))))))


Лучено хлебче



Продукти :
( за 1 хлебче , подходящо за 2 човека )

2 чаени чаши бяло брашно
1 пакет суха мая ( или прясна мая за това количество брашно )
3 / 4   чаена чаша вода ( максимум 1 чаша )
1 / 2  чаена лъжичка захар
2 / 3  чаена лъжичка сол
1 супена лъжичка зехтин
3 средни глави лук

Смесете водата със захарта и маята , оставете ги да шупнат за 
15 минути .
Добавете брашното , солта и зехтина и върху набрашнена повърхност омесете еластично и гладко тесто  .
Оставете го покрито да втаса за 1 час .
През това време нарежете лука на лентички и го запържете 
до омекване , изцедете го от мазнината .
Оставете го да изстине .
След като тестото е удвоило обема си , добавете към него лука и омесете отново всичко  .
Аз добавих и малко заатар . 



Ако искате може да сложите някакви семена или малко шарена сол . 
Но и само с лук ще е достатъчно ароматен хляба .
След като прибавите лука и омесите тестото отново , оформете го като хлебче и го сложете в тава с хартия за печене .
Оставете хлябът да втаса още 30 минути . 
Загрейте фурната на 190 градуса .
Направете разрези  върху горната страна на хляба , намажете го с ръце с малко топла вода с разтворена щипка сода бикарбонат в нея и го изпечете до готовност .




Прочетете още >

 Мини кроасанчета

>> неделя, 25 юли 2010 г.

Този път не бях достатъчно настоятелна и проявяваща умопомрачително търпение и си купих бутер тесто . :)
Следващата рецепта е достатъчно лесна , за да си позволи да я направи абсолютно всеки , независимо от кулинарния му опит .
Прекрасни топли мини кроасанчета , които се топят в устата , подходящи както за сутрешна закуска, така и за следобедно хапване с чаша чай .
Мислех да ги приготвя само в солен вариант , но докато се борех с бутер тестото ми хрумна идеята ,  че мога да направя и сладки и солени кроасанчета .


Мини кроасанчета






Прочетете още >

 Мед и бадеми

>> събота, 24 юли 2010 г.

И докато съм на вълна " бързи , смели, сръчни ", ето още едно много мързеливо сладко предложение от мен .
Няма да го прехвалвам това ти ми кексче , опитайте го и сами ще се убедите в невероятния му аромат , резултат на съчетанието на мед, ванилия , бадеми и ликьор .
А пък и колко бързо става , просто идеална рецепта ! :)
Често наистина времето е много ценно и бързата , а в същото време вкусна храна си е за предпочитане .
Вкъщи още ухае на мед , добре , че наблизо няма пчели .:)))


Мед и бадеми 






Прочетете още >

 Къпкейкове с бадеми

>> петък, 23 юли 2010 г.

Ако ви кажа как реших да направя тези къпкейкове, може и да ви прозвучи леко налудничаво.
Както си правех стандартното нес кафе за деня, бутнах без да искам пакетчето с филирани бадеми.
Не успях да ги разпилея, но точно като Архимед ми дойде прозрението, че мога да спретна едни бързи сладкишчета за наслада на душата и тялото.
Абсолютно няма никакъв начин да се провалите, решите ли да ги направите, рецептата е много лесна и бърза.
Нещо напоследък все съм на такава вълна- по-лежерно и ненатоварващо, но си
знам , че по някое време ще ме връхлети пак музата за сложни рецепти .
Сега обаче, нека ви покажа нещо лесно и вкусно.


Къпкейкове с бадеми






Прочетете още >

 Пилешка супа топчета с риган и босилек

>> четвъртък, 22 юли 2010 г.

Днес , в  голямата жега , изобщо не ми се приготвяше някаква сложна и тежка храна .
Тази пилешка супа топчета се роди много спонтанно , и както в повечето случаи,  в които нещо се случва от само себе си,  се получава добре . :)
Много лека и приятна супа , която можете да си приготвите , без да се притеснявате , че нещо може да се обърка .
Ако разполагате с блендер и прясно пилешко месо  , не се колебайте , направете си каймата сами вкъщи , поне ще имате гаранция , че ще консумирате супа с истинско пилешко месо .
Винаги можете да приготвите това ястие и в зимна версия - малко повече зеленчуци в бульона и по - гъста застройка , но сега нека да я опитаме така . :)


Пилешка супа топчета с риган и босилек






Прочетете още >

 Пакетчета с тиквички

>> сряда, 21 юли 2010 г.

Днес ви подарявам едно чудесно лятно изкушение с неустоима хрупкава коричка и плънка от тиквички и компания . :))
Тестото е просто съвършено и можете да го изполвате за направата на любимите ви пици вкъщи.
А ако решите да се спрете на варианта , който аз ви предлагам - пакетчета ,  можете да ги напълните с плънка по ваше желание , като единственото условие за добър резултат е плънката ви да не е мокра и водниста  .


Пакетчета с тиквички





Прочетете още >

 Кейк с Baileys , шоколад и бадеми

>> вторник, 20 юли 2010 г.

Ето мен и мен отново ! :)
Поизгубих се малко , но това е , защото не мога да устоя на морето и  оставих готвенето на заден план . А и доста време ми отнема направата на сайта ми и електронния магазин .
Надявам се , че причината ми е основателна и извиненията ми се приемат ! :)
И за да подсиля разкаянието си , днес ще се опитам да ви подкупя с нещо много вкусно - кейк с Baileys , шоколад и бадеми . :))
Фантастична комбинация , безспорно ....







Кейк с Baileys , шоколад и бадеми






Прочетете още >

 Пържени пилешки крилца

>> вторник, 13 юли 2010 г.

Е , вярно , не е  KFC , но пък е вкусно .:))
Следващото ,  което искам да ви предложа са тези хрупкави и в същото време много сочни пилешки крилца , които си харесах от тази рецепта .
Доста добре ми дойдоха в тази жега , комбинирани с чаша студено бяло вино . :))


Пържени пилешки крилца






Прочетете още >

 Студени кубчета

>> петък, 9 юли 2010 г.

Не мога да не ви дам още едно предложение , с което да ви стане сладко на душата ! :)
От известно време им се каня на тези  студени кубчета на Мелита  и точно , когато времето се развали и стана зима посред лято ,  се наканих .:))
Но то това си е типично за мен ! :)
Ще ви кажа само две неща за този десерт - лесно и божествено вкусно !
Сиропиран изстуден блат , топящ се в устата ,  нежна хладина от плътен крем и хрупкава шоколадова коричка , сякаш отхапана от сладолед " Ескимо " ... мммм ....


Студени кубчета






Прочетете още >

 Онлайн магазин "Ginger Cookies"-очаквайте.

>> неделя, 4 юли 2010 г.

Здравейте,  приятели на моя блог ! :)
Предстои ми скоро да открия своя онлайн магазин "Ginger Cookies",  в който ще предлагам различни стоки за сладкарството, пекарството, изобщо продукти, свързани с кулинарията.
Набелязала съм някои неща, които ще има със сигурност в магазина, но ще се радвам,  ако и вие ми споделите какво бихте искали да има като асортимент.


Прочетете още >

 Хляб от тиквички

>> събота, 3 юли 2010 г.

( адаптирано от тази рецепта )

Много отдавна исках да направя този хляб , но все забравях .
Хареса ми идеята на авторката на рецептата , но по отношение на нивото на захар в тестото вложих от себе си .
Първата смес ,  която направих по рецептата стана доста сладка и не ми допадна , сладък хляб от тиквички не ми е по вкуса .
Но когато тестото стана солено ,  е  , съвсем друго нещо се получи !
Следващият път дори мисля да сложа и сирене или кашкавал .
Хлябът се прави много лесно , единственото ,  което е много важно за сполучливия краен резултат е наистина да дехидратирате много добре тиквичките .
Ако ви допадне тази рецепта ,  ще се радвам да ми напишете как се  е получило
при вас ! :)


Хляб от тиквички







Прочетете още >

 Торта с овесени бисквити

>> петък, 2 юли 2010 г.

Бисквитената торта е сигурно най - тривиалната торта , която се приготвя във всяко домакинство .
Не се изискват сладкарски умения , не се изисква печене и безкрайно стоене
в кухнята .
Моите бисквитени торти винаги са различни , почти никога не ги приготвям по един и същи начин - сменям крема , сменям вида бисквити , добавям плодове , някога са с ядки отгоре ,  друг път -  не .
Периодично ще публикувам различни вариации .
Вчера попаднах на страхотни овесени бисквити и веднага реших да използвам
2 пакета ,  за да направя една бърза тортичка .
Макар ,  че бисквитите са диетични ,  тортата далеч не може да да се нарече такава ,  но на кой му пука . :)))
Важното е да ни е сладко на душата ! :))


Торта с овесени бисквити 
 





Прочетете още >

 Пиле в глинен съд с гъби и лютеница

Нали сте чували тази много вярна мисъл  :
" Накарай мързеливия на работа , да те научи на акъл ! " :)
Казвам ви това ,  защото то има много голяма връзка със следващата ми рецепта .
Тя е от тези рецепти ,  които съм си съчинявала , когато никак, ама никак не ми се е готвело , а се е налагало да приготвя нещо за ядене .
Вкъщи много харесваме пилето ,  приготвено по този мързелив начин .
Толкова е лесно за приготвяне , а в същото време е от тези рецепти ,  които те карат да си оближеш пръстите , сякаш са правени майсторски .
Ако ми се доверите , ще се убедите колко е вкусно това пиле , приготвено в глинен съд с хубава лютеница и цели гъбки .


Пиле в глинен съд с гъби и лютеница






Прочетете още >

 Печена царевица с магданозено масло

Най - после излезе и хубавата млада царевица .
Излишно е да ви питам дали я обичате . :))
Варената царевица е достатъчно позната като вкус , но ето и едно по - различно и доста лесно за реализиране предложение от мен  .



Печена царевица с магданозено масло





Прочетете още >

Back to TOP